Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

sinir bozucu petshop!!!

bugün kapluşumun var olan kuru bölgesini geliştirmek daha hoş bir hale getirmek için peetshop`a gittim satıcıyla aramda geçen diyaloğu aynen yazıyorum __su kaplumbağası besliyorum ona kuru alan yapabileceğim bir şey var mı? __nerede besliyorsun? __akvaryumda ama çok büyük değil orta boy ona uygun birşey __elimde ona uygun hiç birşey yok taş koysan __zaten şuan kuru alanı taş sağlıyor ancak su seviyesini yükseltince bir işe yaramıyor __suyu yükseltmene gerek yok ki __hayır olur mu,su nekadar çok olursa okadar iyi mikrop açısından hem biraz daha az kirlenir ve rahatlıkla yüzer __suyunu değiştirirsin hem zaten kaplumbağalar yüzmez ki! __(bir an su kaplumbağası beslediğimi söylemediğimi düşünüyorum) __canım, zaten sen yanlış yapıyorsun onların özel kapları var(beni kapların yanına götürüyor ve ölüm fanusunun adacığını göstererek)suyu buraya kadar koyuyorsun burasıda kuru oluyor __hayır 1.si o kaplar sağlıklı değil zaten benim kaplumbağam o kap için büyük iyi günler diliyerek oradan hızla uzaklaştım bu tür dükkan açanlar için özel eğitim verilmeli bence hiç bilmeyen insanları yanlış yönlendirip küçücük canların ölmesine sebep olucaklar

img

burrr

16 yıl 10 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

"hiç bilmeyen insanları yanlış yönlendirip küçücük canların ölmesine sebep olucaklar " zaten sebep oluyorlar. Hemde bu dediğiniz yer tek değil çoğu petshop bu anlayışta.

img

huleyn

17 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

zaten kaplumbağalar yüzmez ki mi yuh ya bu kadar olur su kaplumbağası ne yapar suyla madem yüzmeyecek adı neden su kaplumbağası ama malesef pek çok insan suyun fazla olmaması gerektiğini sanıyor su fazla olursa yüzemez boğulurlar sanıyorlarbu evcil hayvan satıcıları yüzünden. çünkü suyu yükseltiyorlar ama hayvana tutunacak yer bırakmadan e hayvancağızda yorgunluktan boğuluyor yüzemediğinden değil. bir arkadaşım anlattı bunu da yeni öğrendim çok acıdım zavallı kapluşu yorgunluktan ölmüş :(

img

hnur

18 yıl 11 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hayvan sevgisi olmayan insanların sırf ticari kaygıyla petshop açmalarına kesinlikle karşıyım. Yem torbasını yırttı diye kedileri düşman belleyip zehirleyen hain insanları tanıdım ve arkadaşlarına bu davranışını kahramanlık hikayesi gibi anlatıp açlıktan geberen hayvanın bu çaresizliğine NANKÖR damgasını vuranlar. Hayvan bakmayı şeytan işi olarak gören cahiller... (aynen beykozda köpeğimi gezdirirken yaşadım. Hayvan bakmak şeytan işidir evinin bereketini bozar demişti bir adam) Bunun gibi yüzlerce örnek var tabi. Malesef petshoplar biraz kansız oluyor bu gibi durumlarda.

img

mcojalvo

21 yıl 7 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende ısıtıcı alamaya gittim normelde biliyorum 28 c deyaşayacağını öylesine sordum petshop a kaplumbağalar için kaç dereceye getirim dedim adam bana 21-22 derece yeter dedi sonra güldüm abi sen bana o zaman soğutucu ver dedim çıktım

img

serkan77

15 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

serkan77, aslında 28 derece çok, hızlı büyümeye neden olabilir. Bu yüzden kaplumbağanın kırmızı yanaklı su kaplumbağası olduğunu varsayarak 24 dereceyi tavsiye ediyorum.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

zaten 28`e getirince çok acayip koku yapıyor en iyisi 24-26 yapalım o zaman

img

serkan77

15 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

"Hulenyn" 24 C derece bilgisi için yararlandığın bir kaynak var mı? Şayet öyleyse çok zuun süredir yanlış ısı ayarı yapıyoruz. Kırmızı yanaklar için 28 C nin ideal yaşam koşulları olduğu saptaması üzerine burada çok konuşuldu. Yanlışın olmasın ?

img

yasdal

19 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

http://www.austinsturtlepage.com/Care/housing.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Red-eared_slider#Hibernation
http://redearslider.com/general_tips.html

Burdaki sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz.

Not: 76 fahrenheit 24.4 dereceye denk gelir.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

abicim bunlar kapluşlar ölsündie istior ondan kapluş ölünce bitane daha bitane daha öldükçe yenisi derken adamlar manyak para kazanıor...........frozen bu konuyu kaç kez gündeme getirdi zaten

img

ginamus1

15 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ