Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
bıldırcınlarda kuluçka
slm arkadaşlar bıldırcınlar hakkında herşeyi bildiğim halde şu konuya bir açıklık getiremiyorum: - dışarıda satılan bıldırcınlar kuluöçkaya oturuyor mu? - benim bıldırcınım 3 gündür yumurtlamaya başladı,ne zaman kuluçkaya oturur. - Yumurta yemi dedğiniz yem nedir ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Bıldırcınlar kuluçkaya yatmazlar.Ancak makine ile çoğaltılabilirler.
sağol arkadaşım ama 4 bıldırıcn için makina mı almak lazım
arkadaşım, Limon79 size çok güzel cevap vermiş. Siz çoğaltmak için neler yapılır diye sormuş olsaydınız sanırım ona da cevap verirdi. Tabiiki 4 yumurta için istersen alabilirsin. Önemli olan sizin üretme isteğiniz. 100 liraya makinalar var veya bir adet cin tavuğu gibi küçük ebatlı tavuk alır altına koyabilirsin. Yumurta yemi deyince siz yemciye gidin ben yumurta yemi istiyorum deyin o size yardımcı olur. Hayvanların yumurtalıklarını geliştirip daha verimli yumurtlamalarını sağlar. Tavsiye ederim.
teşekkürler refik35 dediğin yöntemi denemem lazım bol evciller
arkadaşım; 4 bıldırcının olabilir.makine aldığında dışardan döllü yumurta alırsın.refik abi^nin dediği gibi;100 liraya bile makina bulabilirsin.ancak düşük kapasiteli ve garantisiz olur.daha öncede dedim;vgs 180bıl.yum. kapasiteli 2 yıl garantili makine veriyor.araştırmanı tavsiye ederim.burdur`dan bir firma var onun makinelerinden alan arkadaşlar şikayet ediyor.iyi araştırma yap.bıldırcınının kuluçkaya oturmasını bekleme öyle birşey olmaz.kafesin de gübre tavalı olsun.koku yapar,sularına vitamin takviye et.yumurta yemi kuşların yumurtlamasına gerekli besinleri içerir.yumurta yemi kullanmazsan bıldırcın yumurta oluşumu için gerekli kalsiyumu kemiklerinden karşılar.yumurta yemi dışında besi yemi var.kuş çok etlenir kesim yapmak isteyenler kullanır.yemin ucuza gelmesi için toptan al.kilosu 70 kr. izmirde çamlı yem,kadıoğluyem den alıyorum.kuluçka.net`e üye ol.orada daha fazla bilgi bulabilirsin.
çok teşekkür ederim arkadaşlarım cevaplar yazdığınız için ....