Kaplumbağa

İtiraz gelmesi pahasına yazıyorum Melek , Mel ve Richard ın 20 yılı garantide ötekiler herşeye ramen bana göre , hala biraz sallantı da.

Tekne kazıntısı tam olarak buna deniyor heralde :) Billi ve Tammy`nin aşk çocuklarının durumunu da takip listesine ekleyelim o zaman.
80 yaşındaki amcanızdan teyzenizden kalan 110 yaşındaki aile kaplumbağasının baba, 47 senedir baktığınız kaplumbağanızın anne oluşuna şahit olmak ne acayip bi duygudur, tahmin edemiyorum.. Aynı topraklarda, belki asırlar boyu aynı evlerde yaşayan yerleşik bir medeniyetin yüzküsur yıllık hayvanları, kendilerinden sonraki nesile bırakılacak dünya ile ilgili anlayışları, evcil hayvandan bile yansıyan ama daha bütüncül olarak tüm hayat görüşlerini yansıtan ve doğrusu kendi adıma beni epey imrendiren bir aşk hikayesi oldu bu.
Kendi üstünde durduğumuz evler, işler, tüm mekan ve durumlar bu kadar sallantıdayken, çocuklarımıza bırakacağımız dünyayla ilgili ne gamsız olduğumuzu her fırsatta doğayı hırplayarak, açık açık bir daha yenilenememesi üzerine sömürerek gösterirken kaplumbağalarımızın kalıcı akvaryumlarda, teraryumlarda mutlu mesut hiç ayrılmadan sürecekleri uzuuun hayatları düşünmek tam masal gibi. İsmimiz "umut vadedenler listesi"nde geçmiş, teşekkür ederiz bunun için :)