Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

yumurtaları tavuk altına koydum

arkadaşlar ispenç tavuğu bulamadığım için yerli tavuk altına koyduğum bıldırcın yumurtalarını kırmadan çıkarırlar mı?yardımlarını bekliyorum

img

sbt

15 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

maalesef normal tavuklar bıldırcın yumurtalarından civciv çıkaramıyor.ya yumurta eziliyor yada;olaki civciv çıksada civciv eziliyor.çünki tavuk ağır ve bıldırcın bu ağırlığı kaldıramıyor.bir kuluçka makinası al.yada kaendinde böyle bir makina yapabilirsin.daha öncede dedim.kuluçka.net`e üye ol.üyelerde en başta ben varım.orada neyi nasıl yapacağının bilğileri mevcut.

img

zeynel35

15 yıl 10 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili sbt.. zeynel35 `ın bıldırcın yumurtası konusunda dediklerine katılıyorum.İnternette kuluçka makinesi satanlar var veya kendin yapmanı öneririm. Elinden gelirse.. http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?s=b596dde2d9132b0aceabf9044cfe48d6&t=517469 Bu linkte el yapımı kuluçka makinesi hakkında geniş anlamda önereceğim yöntemler uygulamalı olarak anlatılıyor. link açılmazsa www.turkeyforum.com/ sitesinde.saygılar

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok sağolun arkadailar yazdıklarınız için.Benim bu kadar kolay soruarı sormamın neddeni kolaya kaçmam imkan olmayınca ne makine alınabiliyor nede tavuk.bulmak istedim cin tavuuğu o da zor bulunan bir tavuk.o yüzden böyle farklı çözümler üretmek zorundayım...cevaplarınız için tekrar çok teşekkür ederim.:)

img

sbt

15 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

makineği kendin yap.100 liraya mal edersin.ama bu fiyata satanlardan alma.www.kuluçka.net adresinden yardım alabilirsin.

img

zeynel35

ÖZEL MESAJ

çok sağol arkadaşım galiba bu sefer gerçekten 1 tane ispenç tavuğu gelecek.onunda gurk olmasını bekliyeceğim.Sonra Gurk olunca yumurtalar bozulmamışsa altına koyacağım..

img

sbt

15 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ispençler çok gurk olur.12-15 yumurta yaptımı gurk oluyor.sende kaç bıldırcın var?yumurtaları fazla bekletme.

img

zeynel35

ÖZEL MESAJ

ayrıca ispençlerde yer değiştirince bir süre yumurtayı keser.2-3 günde 1 yumurta yapar.yumurta yapması için tavuk yumurta yemi ver.akvaryum balık yemine benzer.biraz kara olur.tavuk besi yemi de balık yemine benzer sarı olur.arada yeşillik ver.daha gelişmeleri için pişirdiğin yumurta kabuklarını ufalayıp yemle karıştı hayvank-larına ver.

img

zeynel35

ÖZEL MESAJ

zeynel 35 arkadaşım sana ve bahtiyar02 arkadaşıma sonsuz teşekürlerimi sunuyorum....Çok mutlu oldum bu haberi uyunca.Şuan herşey cin tavuka bağlı.GElmezse öylesine bıldırcın besliyor olcam.):

img

sbt

15 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ