Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
gelincikten korunma
Arkadaşlar evimin bahçesinde 8 tavuk ve 9 piliçten oluşan bir kümesim var ancak son günlerde çevremizde tavuk besleyen komşularımızın kümeslerine gelincik dadandı ve hayvanları öldürmeye başladı, tavuklarımı gelincikten nasıl korumalıyım, bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım istiyorum, teşekkürler [email protected]
öncelikle bir yada 2 adet büyük balık palamut olabilir alabalık olabilir bunlardan herhangi birini alıp sıcakta biraz bekletip kokutuyorsun sonra içini açıp en kalitelisinden fare zehirini ne az nede fazla koyuyosun görünmiycek şekilde sonra bırak bahçeye kokusuna gelip yer ve kesin çözüm bu öldürücü olanıydı bide öldürmeyeni var kümesin dibine yada 1 metre uzağına köpek koyarsansesinden ürker ve gelmezler
Aman arkadaşlar,kaş yapalım derken göz çıkarmayalım?zehirli balıkla kedileride götürmeyelim sonra? Yakın çevremdeki bir çok komşunun kümesine dadanan gelincik ve sansardan sonra,bende aynı şekilde çözümü bahçeye köpek bağlayarak buldum.En pratik ve kolay şekli bu olsa gerek.
arkadaşım Köpekte besliyecek durumda değilseniz, kümesin tellerini 1,5x1,5 cm lik sağlam telle ve çatıdan giremiyecek şekilde tecrit edersen sarsar ve gelincik sadece tavuklarınızı koklar gider. Tabi kümes tabanı da korunaklı olmak şartıyla. Allah yardımcınız olsun.
dost sana tafsıyem gelıncıge sen bırsey yapmadıysan sana zarar vermez eskıler yapagı yununu gosterır falanca yerde dugun var der gıder sakın oldureyım deme oldurursen allah mafaza bıdaha kanatlı hayvan besleyemessın sakın oldurme
kümese yılan otu as.sarımsak gibi kokar fare ve gelincik bu kokuyu duyduğunda gelmez.