Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yeni kapluş alıcam hayatını eziyete çevirmek istemiyom yardım lütfen

1-Küçük bir kaplumbağa alıcam fanusda kaç hafta idare eder? 2-akvaryum alırsam kaç boyutunda olmalı sizce? 3-akvaryumda 2li olcak hem topraklı hemde sulu yer toprağın hangi tür olmalı? ben humuslu toprak düşünüyorum 4-en iyi kaplumbağa yemeği sizce hangi marka? 5-kaplumbağamı kaç saat güneşde bırakmalıyım?? 6-kaplumbağamı ayriyetten marul gibi bitkilerle besleyebilir miyim?? 7-akvaryumda topraklı yere çiçek filan eksem olur mu?? 8-akvaryumda kaplumbağamla balıklar yüzebilir mi? 9-sizce tek kaplumbağa olması sorun yapar mı?? Şu anki sorularım bu kadar cevaplarınızı bekliyorum

img

lüzumsuz

15 yıl 7 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tüm sorularının tek bir cevabı var.

ALMA !

img

frozen

19 yıl 4 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bknz. http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=66908

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Frozen anlıyorum sen benim başkaları gibi kaplumbağaları büyüyünce petshopa ücretsiz vericeğimi mi sanıyon dostum ben öyle insanlar gibi değilim eğer ben bi hayvan alırsam(eskiden ahmster almıştım)bilki o benim ailemdedir yani almcayı düşündüğüm kaplumbağanın adı cevayir olacak ve o sadece cevayir değil artık cevayir TURHAN anlıyor musun beni şimdi bu konuyu da açmamın sebebi petshopda çürüyeceğine (7tanesini aynı fanusda besliyorlar)ben bare sahiplenimde güzel hayatı olsun kaplumbağanın her neyse şu 9sorunun cevabı gelirse mutlu olurum

img

lüzumsuz

ÖZEL MESAJ

Frozen anlıyorum sen benim başkaları gibi kaplumbağaları büyüyünce petshopa ücretsiz vericeğimi mi sanıyon dostum ben öyle insanlar gibi değilim eğer ben bi hayvan alırsam(eskiden ahmster almıştım)bilki o benim ailemdedir yani almcayı düşündüğüm kaplumbağanın adı cevayir olacak ve o sadece cevayir değil artık cevayir TURHAN anlıyor musun beni şimdi bu konuyu da açmamın sebebi petshopda çürüyeceğine (7tanesini aynı fanusda besliyorlar)ben bare sahiplenimde güzel hayatı olsun kaplumbağanın her neyse şu 9sorunun cevabı gelirse mutlu olurum

img

lüzumsuz

ÖZEL MESAJ

lüzumsuz selam, Frozen`ın, benim ve buradaki bir çok arkadaşın "alma" demelerinin sebebi, hayvanlarına iyi bakacağını düşünmediğimiz, ya da onları sevmeyeceğini bilip, kötü şartlar altında bakacağına inanmamız tarzında bir serzeniş değil. Sadece bu hayvanlara ne kadar iyi bakarsak bakalım, onların ihtiyaçlarına cevap veremeyeceğimizi biliyoruz. Pet shopta duracağına, biz alıp bakalım demek yanlış, çünkü bizler bu masum düşünceyle bir hayvan aldığımızda, bir diğerinin satışa çıkarılması, sizin aldığınız hayvanın yerinin rafta doldurulması için bir şans yaratmış oluyoruz. Bizlerin amacı bir gün pet shopa gittiğimizde, bizlere "artık kaplumbağa satışı yapmıyoruz, çünkü satılmıyor" denilmesi. Ancak bu sayede bu hayvanları rahat ettirmiş olabiliriz. Vazifemizi o zaman dört dörtlük yapmış oluruz. Diyebilirsinki diğer hayvanlar için de bu geçerli değil mi? Mutlaka, ancak bu kaplumbağalarda daha da önde planda, çünkü bu hayvanlara, daha önce de belirttiğim gibi, ne kadar iyi bakmaya çalışırsak bakalım istenmeyen sonuçlar elde edeceğimiz aşikar. Onlar, belki diğer evcil hayvanlar kadar dahi evlere ait değiller... Satın almayı, o hayvanları pet shopta görüpte sevimliliğine dayanamıp, onlardan bir tane edinmek için yanıp tutuşan senin gibi iyi niyetli arkadaşları tabiki almama konusuna ikna etmemiz çok zor oluyor. Ancak, bizi pek de dinlemeyip, ya da dinleyip de yine de kaplumbağa satın olan arkadaşların çoğunun hikayelerinin sonu -maalesef- olumsuz oluyor. Bunu, bu forumu biraz araştırıp kendin de görebilirsin. Ben, yıllardır kaplumbağa besleyen, onların dertlerine sürekli koşmuş, veterinerler ile artık ahbap olmuş, ve hayvanlarıma ideale yakın şartlar sağlamaya çalışan biri olarak, altı yıl öncesine gidebilsem, kaplumbağalarımı kesinlikle satın almazdım. Bu sevmediğim ya da onlara bakmaya artık üşendiğim için değil, tam aksine, onları gerçekten düşündüğüm için, bu satışın artık durmasını istediğim için almazdım. Belki bu kadar yaşayamaz, ölüm fanuslarında bir kaç ay sonunda ölürlerdi, evet. Ancak belki de ölen son kuşaktan bir kaçı olabilir, geriden gelenlere yer açılmamış olurdu. Tabiki karar senin, her zaman bu forumda söylediğim gibi, bizimkiler sadece "tavsiye". İster uyulur, ister uyulmaz. Saygılarımla

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Seamansoul bazı konuları öyle güzel ve etkili ifade etmiş ki teşekkür ederim.
Kaplumbağa almaya niyetlenen kişileri almamaları konusunda uyarmak benim birinci görevim. Bunu bazen çok kısa ve sert yapıyorum çünkü yıllar boyunca yaza çize bu konudaki kelimelerim cümlelerim tükendi bitti. Kimse kusuruma bakmasın.
Su kaplumbağası almak aç birinin önüne baklava tepsisi koymak gibi. İlk başta o kişi ben bütün bu tepsiyi yerim sanır ama 5 ci dilimi yedikten sonra tüm düşünceleri planları değişir. Çok istese bile artık yiyemez hale gelir. Alma dediğim çok kişi daha bazı süreçleri yaşamadıkları için hayır ben yaparım diye itiraz etmiştir. Çünkü tam o noktada gözler büyülenmiş oluyor. Gelecek yıllar ve gelişecek süreç dikkate alınamıyor.

Bir kere büyük küçük hiçbir akvaryumda bu iş olmaz kendimizi kandırıyoruz ikincisi su kaplumbağası bakımı o kişinin sürekli müdahele etmesi esasına göre işler. 1 sene 2 sene sevgiyle yaparsınız ama gün gelir bıkar bezer yada ayıracak vakit bulamazsanız herşey birden tersine döner. Bakın balık akvaryumları için bunları söylemiyorum Kurulan sistemler düzgünse çok az müdahele ile balık akvaryumları sorunsuz yürür çünkü. Ama su kaplumbağası farklı. Makesef anlamak için yaşamak bizzzat öğrenmek gerekiyor. Ve bu süreç su kaplumbağalarının aleyhine işliyor.

Su ve toprağı aynı ortamda birlikte barındırmak iyi fikir değil su kaplumbağası bir o tarafa bir tarafa gidip geldikçe her 2 tarafta batar. Ayrıca çiçek yada bitki ekme fikri de baştan hoş gibi gözüksede istenilen etkiyi yapmaz çünkü su kaplumbaları ya onları ezer , kırar yada parçalar. Aynı akvaryumda balık ise hiç olmaz , su kaplumbağası büyüdükçe avcıya dönüşecektir balıklara da eziyet etmemek lazım.
Hijyen sorunlarını aza indirmek için görselliği bir kenara koyup salt düz , bomboş , içinde hiç bir oyuğu girintisi olmayan dip malzemesi olmayan , sadece kuru bölgesi olan bir akvaryum ve düzgün bir iç dış filtrasyon kurmak en iyisi. Çünkü esas bela işte o aşırı kirletici kaplumbağa akvaryumunda hijyeni sağlamak.

img

frozen

19 yıl 4 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

" Baklava " iyimiş :)

img

yasdal

19 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Frozen çok saol ii anlattın seamansoul sende frozen o 9sorunun cevabı da güzel anlatmışsın saol ben anladım niye kaplumbağa alma dediğini bir gün sıkılıp bırakacağımı düşünüyorsun ve böyle insanların olması çok kötü bence:( keşke herkes senin gibi düşünse cevaplar için ayrı bir teşekkür gerek halde

img

lüzumsuz

ÖZEL MESAJ