Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
bıldırcın nasıl çoğaltılır?? bilenler sölesin lütfen
ben hiç hayatımda bıldırcın beslemedm ava gittim vurduk ettk ama hiç beslemedm ve yumurtalardan nasıl yavru çıkartçaz? ki tavuğun altına koyar yine çıkartırım ama nasıl beslencek ? bilenler yardımcı olursa sevinirim
arkadaşım diğer arkadaşlarımız o bir linklerde vermiş zarten ama istersen sana birşeyler sööleyim bıldırcın kuluçkaya yatmaz.İlla yavru istiyorsan cin tavuk altına koy yumurtalrı çıkar.Yem olarak salatalık0 maydonoz yumurta yemi ver.Hergün yumurtlar.Dediğim gibi eski linklere bak eğer aklına takılırsa sor cevap yazarım.saygılar
google herşeyi bilir;)
teşekkrler
sayın bayramoğlu; bıldırcın beslemek için öncelikle yerin olmalı.koku yaptığından kafes gübre tavalı olursa çok iyi olur.pazardan alacagın zaman dişi ile erkeği iyi ayırt etmelisin.erkekleri dişi diye kaktıran çok.dişinin göğsü açık renk ve benekli olur.erkek düz ve kahverevgi göğüslüdür.duman rengi bıldırcınlarda böyle diğer renleri gerisini kontrol et.erkek bıldırcında çıktısı tam yuvarlak ve sıktığında döl gelir.dişide 120 derecelik bir eğim bulunur.çoğaltma işlemi kuluçka makinası ile yapılır.çok az sayıda üreteceksen süs tavuklarının (ispenç,japonez,italyan minisi)altına yumurta koyabilirsin.çıkan civcivleri 120*60*30 cm ölçülerinde bir sandığa bir ucuna 60w ampul tak.havalandırma delikleri olmalı.civciv rüzgar almamalı.3 hafta bu şekilde bakıldıktan sonra kafese konur. yem olarak;çıkan civcive ilk 5saat şekerli su verilir daha sonra civciv büyütme yemi verilir.civciv büyütme yemi bulamazsan hindi başlangıç yemi ver.aklına takılan birşey olursa yardıma ihtiyacın olursa mail at yardım ederim elimden geldiğince.acr-ak@hotmail .com
evet arkadaşım zeynel abim çok güzel anlatmış.banada ilk aldığımda dişiyi erkek diye vermişti.Zaman geçti bir baktık ki erkek diye verdiği dişiymiş yumurta onun kafesindeydi.O yüzden dikkat et.İkiside erkek olmasın.
merhaba bayramoğlu arkadaş bende darıcada oturuyorum tanışmak isterim bende hobi olarak bıldırcın sülün keklik ispenç tavuk besliyorum ararsan sana yardımcı olurum 0532 597 43 78