Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kırmızı yanak kabluşlarıma yadıııımmm

3 yıl önce arkadaşımın almış olduğu fakat ailesinde sorun cıktığı için benim aldığım 2 adet kablumbağam var onları mayıs ayında aldım bakımları hakkında bilgim yok sık sık güneşe cıkartıyoum akvaryumları plastik eski buzdolabı sebzeliği arkadaşım hep onda bakmış gayet sağlıklılar fakat sormak istediğim biri büyüyor diğeri küçüçük kaldı ikiside aynı yaşta ve sürekli verdiğim yemden değişik yem aldım hiç yemiyorla ciğ kıymaya bayılıyorlar marul veriyoum oralı bile olmuyorlar onlara vitamin kalsüyüm ismi gibi gerekli, bilgiler istiyoum hastalanmalarından cok korkuyorum cok yeniyim kışta geldi uyutmam gerekiyomu yada uyutmamak için ne yapmam gerekiyor

img

ozkose

15 yıl 9 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Kaplumbagalarinizin hemen hemen ayni yasta olduguna eminseniz, kucuk olan erkek, biraz daha buyuk olan disidir. Tabi bu nispeten yasca buyuk kaplumbagalarda gozlemlenebilir, kaplumbagalarinizin kabuk boyunu vermediginiz icin bir sey diyemiyorum. Kaplumbagalardan biri az beslenmis, hasta vb. de olabilir. Ancak hemen panik yapmayin, muhmtemelen dedigim gibi, sadece cinsiyet sebibiyle beden farki olusmustur. Kaplumbagalariniza bakim icin, kaplumbaga forumuna ilk girdiginizde yukaridaki (oncelikli mesaj yazanlar) basliklara goz atarsaniz engin bilgilere ulasabilirsiniz. Simdiden Allah sabir versin, iki evlat edinmek cok kolay bir sey degil ;)

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cok tşk ederim cevabınız için kabuk boyu büyük olan 7.5 küçük olan ise 4.5 cm fakat benim bi sorunum daha var bugun kablumbağamda büyük olanda beyaz bir cıkarma gördüm kusuyordu elime aldım ben ağızından temizledim hemen güneşe cıkardım durumu iyi ama endişelendim bir hastalık belirtisi olabilirmi

img

ozkose

ÖZEL MESAJ

kıymadan kalmış olabilir..genelde damaklarına yapışıyor yedikten sonra pişman oluyolar sanki :)

img

thedamned

15 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

inşallah öyledir gerci şimdiki durumları cok iyi bir yaramazlık yok :)

img

ozkose

ÖZEL MESAJ