Hepsievcil
 
 

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

sevgili hayvan dostları biraz yardımcı olurmusunuz

merhabalar, ben kahramanmaraştan ahmet, rahmetli babam ve amcam kekliği çok severlerdi keklik beslemek amacıyla kafes yaptım, fakat şimdilik kekliğim yok temin edene kadar bıldırcınlar ile uğraşayım dedim, 10 tane bıldırcın aldım,bugün 3 günü 1 tanesi öldü,acaba soğuktanmı öldü, sizden ricam bıldırcınlar için hazırlamam gereken kafes ortamı hakkında bilgi verebilirmisiniz, ayrıca 1 çift keklik ihtiyacım var bu konudada yardımcı olabilecekler yazarsa sevinirim fiyat vs, hayırlı akşamlar

img

ahmetcolakoglu

15 yıl 7 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili ahmet; bıldırcınlar soğuktan çok rüzgardan etkilenir.kafesin ya kapalı bir alanda olsun veya sadece ön kısnı açık kalsın.gübre tavalı olursa hastalık kapma riski azalır.hayvanlar en çok kendi pisliğinden hastalık kapar.ölüm sebepleri çok çeşitlidir.görmeden birşey diyemem zaten hastalık ayı-birde dışardan anaç almışsın alırken hasta olabilir.herkesten hayvan alma aynı kişiden kuş al ve kafese koymadan önce 1 hafta ayrı bir yerde gözlemle.eğer bir yerlerinde yırtılmaya benzer yara varsa çiçek hastalığıdır.sallabaştanda çok giden olur.1 baş sarımsak havanda döv,bir pet şişede 1 lt. su ekle 1 gün sonra kuşlara ver antibiyotik etkisi yapar.

img

zeynel35

15 yıl 10 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevabınız için teşekkür ederim,açık bi yerde kafes ama rüzgara kapalı hayvanlar büzülüp duruyolardı,acaba soğuktanmı diye düşündüm ister istemez,sallabaş dediğin düşünceli düşünceli durmasıysa hayvan ölmeden önce öyleydi, kafesim 2,5 metre boyunda 1 metre yüksekliğinde ve 1,4 metre eninde, burada ne beslememi tavsiye edersiniz acaba ?

img

ahmetcolakoglu

15 yıl 7 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ahmet bey; birkaç şey söylemek gerekirse; bana göre öncelikle kafesinizin yüksekliğini 30cm civarlarına düşürerek başlarsanız bıldırcınlarınızın uçmaya çalışarak bir yerlerini kırmasını ya da ölmesini önlemiş olursunuz. ya da orayı alacağınız keklikler için orjinal haliyle bırakıp bıldırcınları daha küçük bir yere de alabilirsiniz. kafesin içine dağtamayacakları bir kaba toprak koyarsanız hem çok mutlu olurlar hem de sindirimleri için gerekli olan ufak taşları vs. toprağın içinden bulup yiyebilirler. ama burada dikkat etmeniz gereken şey toprağı kafesin içine dağıtamayacakları bir kaba koymalısınız. çünkü toprağın içinde çok eşiniyorlar ve tepsi gibi bir şeye koyarsanız toprağı kafesin her tarafına dağıtırlar. bu konuda BILDRICINA ARPA VERİYORUM isimli başlıkta birşeyler yazmıştım, aklınıza yatarsa böyle birşey yapabilirsiniz. bir başka konu da verdiğiniz yem uygun olmalı, aldığınız bıldırcınların ne kadarlık olduğunu bilemiyorum ama daha palazlarsa ve verdiğiniz yem zayıfsa yumurtaya gelmeleri için bol bol dua etmeniz gerek:). henüz yumurta yaşına gelmemişlerse hindi civciv yemi gibi kuvvetli yemlerle beslemeniz gerek çünkü çok çabuk geliştiklerinden enerji ihtiyaçları da üst düzeydedir. öyle ki bir yeme koşarlar bir suya:) yumurta yaşına geldikten sonra normal yumurta yemi uygun olur. aslında ben sığır süt yemi veriyorum, benimkiler genelde haftanın 6 günü yumurtlayıp bir gün de kendilerini bakıma alıyorlar:) sayın zeynel35`in de bahsettiği gibi sarımsak en doğal antibiyotiktir. ben abartmamak şartıyla periyodik olarak(ayda bir -2-3 gün- gibi) hasta olmasalar da içirmenizi tavsiye ederim. ama uyarmalıyım ki ayak altında bir yerdeler ise çok kötü kokuyor. bir diğer doğal antibiyotik de elma sirkesidir ve sarımsaktan daha az etkili değildir. onu da aynı şekilde sularına katarsanız hastalıklara geçit vermezsiniz. bir kutu vitamin edinmeyi de unutmayın(depomin, polisamin, süper vitamin vs.). burada da bulabildiğiniz en küçük boyu alın ki zaten az kullanacağınızdan hem gereksiz yere fazla para vermiş olmayın hem de bir süre sonra aldığınız vitaminin büyük bir kısmını atmak zorunda kalmayın. daha birkaç şey var, bununla ilgili aşağıdaki linke bakarsanız bana olduğu gibi size de çok faydası olacağını düşünüyorum. http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=4&FRef=48&BRef=61755 son tavsiyem de google`yi kullanarak bu konudaki daha profesyonel yazıları okursanız kafanızda en azından genel hatlarıyla birşeyler belirecektir.mesela aşağıdaki linktekiler gibi birçok bilgiyi edinme şansınız olacaktır. http://www.volkanderinbay.net/tarimnet/bildircin.asp?konuno=0

img

mehmetcinar

15 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgli ahmet;böyle bir kafeste rahatlıkla 10 ad yumurta tavuğu besleyebilirsiniz.fareye karşı kümese yılan otun asın.bıldırcınlara daha önce dediğim gibi 30 cm yüksekliğinde 60cm eninde 100cm uzunluğunda bir kafes yapın.altı telli olsun.sadece ön kısmına hurdacıdan buzdolabı içindeki tel raflardan kapak yapın.hastalık mevsimi geldi.serçe ve diğer kuşlar hayvanlarınıza yaklaşmasın.sallabaşa karşı sarımsaklı su verin.kümesi dezenfekte edin.içerde gübre birikmesin.

img

zeynel35

15 yıl 10 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ