Kaplumbağa
Sizin sorunuzun aynisini baska bir forumda gordum:
"QUESTION: I have recently bought a baby turtoise and placed it with the other three (a big one and two a year younger). They have well integrated it with them. But recently I have noticed that its tail has been cut off. Still it is eating and swimming energetically. What shall I do, and would its tail grow again?
ANSWER: The tail will heal, and grow back a little. The bigger problem is your big ones are bullying it- a common situation "
Soru, bir bebek kaplumbaganin alinip, baska uc kaplumbaga ile ayni ortama konmasi sonucunda kuyrugunun parcalanmis olmasi. Ne olur diye sorulmus... Cevap olarak da kuyrugun (kuyruktan kasit yara burada) iyilesecegi, ve sadece biraz buyuyecegi verilmis. Ancak daha buyuk problemin, kucuk kaplumbagayi rahatsiz eden buyuk olanlar oldugu ve bunun da yaygin bir durum oldugundan bahsedilmis. Zaten ya buuk-kucuk kaplumbaga teorisi, ya da ergenlige disiden dogasi geregi erken girmis erkek birey teorisi hakli cikiyor bu durumda, sizinki nasil olustu bilemiyorum.
Benim de bildigim kadariyla, kertenkelelerde kuyruk birakma, ve yeniden olusturma (rejenerasyon) yetisi varken, kaplumbagalarimizda bu ozellik yok. Ancak bu yara kapaniyor, ve mikrop kapmadigi takdirde ciddi bir problem teskil etmiyor. Saygilar.