Kaplumbağa

Yasdal, müthiş olmuş, bizimkini yapmadan önce hep yabancı sitelerde incelediğim biri sulu biri kuru üstüste iki akvaryum fikrinin gerçeğini burda görmek harika, buna ilham veren olarak geçmekse çok hoş. Sormak istediğim bir sürü şey var, en önemlisi taşıyıcıları tam olarak nasıl yerleştirdiğin, fotoğraflardan anlamaya çalıştım fakat taşıyıcı parçaları tam akvaryumun kendi kayıtlarının altndan mı yapıştırdın, nasıl silikonladın? Bu işin en can alıcı yeri, biraz daha ayrıntılı anlatsana bize.
Ben rampayı kendim eğmenin yolunu bulamamıştım, ocakta kolay oldu demek bu iş, peki eğiminden memnun musun, benimkinin eğimi biraz fazla kaçmıştı. Ben de kendim eğmek isterdim, malzeme çok ucuz sonuçta, kalıcı birşeyler yapılıyorken birkaç parça bile alınıp acemilik payları da bırakılıp en uygun eğimde tam istenilen rampayı yapabiliriz eğer böyle senin gibi kendimiz eğiyorsak, yabancı forumlarda ısı tabancası falan da görmüştüm bu iş için, ama ocak enn kolayı, var mı püf noktası falan? Melekondu`yu yeni bi sistemde birkaç ufak değişiklikle kullanıyorum, içinde su olan akvaryum değişti. Bende de aksi gibi bu sefer camlar daha kalın olunca eski rampa akvaryumunun içine oturmayı milimlerle kaçırdı. Çakmakla ısıtıp ısıtıp maket bıçağıyla kestim, böylece daraldı biraz. Böyle şeyler yapmanın hiç akla gelmeyen zorlukları var, benzerlerini yapacaklara en önemli tavsiyem hesaplamaları milimetreler üzerinden düşünmeleri.
Yasdal, madem bu kadar büyük kuru bölgeleri oldu, acaba bir ısınma lambası daha eklesen mi? Görsel olarak aynı arka fondan kuru akvaryuma da yapıştırmak hoş olabilir. Merak ettiğim diğer şeyler filtre borularını nasıl yerleştirdin, özellikle sol köşeyi camla kapattıktan sonra. Bir de bize yakın duran uzun kenarla üstteki akvaryum arasındaki boşlukta bir sıkıntı olup olmadığı. Bir de bak bir tane de içinde saklanabilecekleri kadar çok bol ve uzun yapraklı ama yekpare (ki böylece temizliği çok kolay) bir plastik bitki atsan akvaryuma kesin çok sevicekler onu.
Ellerine sağlık, 250 litreye mi çıktı şimdi keratalar :)