Kaplumbağa
Aysegul, Ilk gunden beri yazilarinizi ve muazzam otesi istekle bir canliyi sahiplenisinizi izliyorum. Ugrasiniz, hevesiniz, sevginiz takdire sayan, keske herkes sizin yariniz kadar duyarli, bilincli, ve yasam dolu olsa. Umarim (ve inaniyorum ki) bu heves, yillardir bu foruma gelip, bir kac ay -belki de hafta- sonra ayni cabuklukta giden sahsiyetlerinki kadar kisa surmez. Ve kaplumbaganizla daha uzun yillar hayati paylasirsiniz.
Teknik olarak soyleyebilecegim tek sey var sizin durumunuza; Bir hayvan eger yem tuketiyorsa, isler gayet yolunda gidiyordur. Sizin bundan sonra yapmaniz gereken bu durumu surdurebilir kilmak, vitamin ve olmazsa olmaz gunes ile kaplumbaganizi daha da guclendirmeniz. Bebek oldugu icin, kabuk gelisiminin en onemli yillarini yasayan bebek kaplumbagalarda kalsiyum en onemli faktordur. Yumurta kabuklarini bir kasenin icinde suya birakip, bir iki gun sonra bu suyu kaplumbaganizin yasadigi suya eklemek yararli olacaktir. Pet shoplardaki kabuk sertlestiricileri kullanmanizi sahsen tavsiye etmiyorum.
Saygilarimla