Kaplumbağa
Merhaba asegul07 ve Boncuk.
Yazamıyor olmamın bir sürü nedeni var, büyük ihtimal son forum mesajlarım bunlar, ama hikayenizi yine de biraz takip edebildim, Boncuk`u hayata döndürdüğünüzü biliyorum.
Öncelikle çocuklarınız için salmonella konusunu forumdan ve diğer kaynaklardan iyice bir taramanızı rica ediyorum, küçük çocukları olan arkadaşlarımıza ilk tavsiye.
Boncuk`un kuru bölgeye çıkmamasının belli başlı nedenlerini yazıyım, tek tek tümünü gözden geçirir ona biraz da zaman verirseniz eminim sere serpe pozisyonuna yakında geçecektir :) Kaplumbağam büyüdükçe artan sürelerde, şu an günün hemen hemen yarısını, kimi zaman belki daha da fazlasını kuru bölgede bacak kaldırarak geçiriyor :) Ama ilk günler ne zor alıştığını bir de bana sorun, yani eğer kuru bölgeyle ilgili herşey tamamsa ve yine de çıkmıyorsa ilk olası neden alışma, güven kazanma süreci. Onu uzaktan seyredin, elinize gerekmedikçe almayın, akvaryumu çok alçakta da durmasın, ortamın sakin ve güvenli olduğuna kanaat getirdiğinde, özellikle kimse odada yokken ürkek ürkek ilk çıkışlarına başlaması çok olası.
Diğer bir neden kuru bölgenin yeterince sıcak olmaması. Dereceyle ölçün, en sağlamı bu, sıcaklık 32-35 derece aralığında olmalı, elinizi lambanın altına koyarsanız yakmamalı, taşlar alev gibi ısınmamalı ama elinizi baya bir ısıtmalı.
Yada kuru bölgenin eğimi müsait değildir. Bir diğer neden kuru bölgenin en üst kısmı sudan çok yukardadır, ideali suyun son çizgisinin kuru bölgenin en üst kısmının hemen birkaç milim altında olması ama en üst kısmın tamamen kuru kalması.
Kolay gelsin..