Hepsievcil

Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım

Mesaj Ekle

parazit - İMDAAAT

Biraz önce papağanımı diğer kuşlarımında bulunduğu odada ( 6 adet kanaryam var ) kafesine sokmaya çalışırken, hayvan koltuğun üzerine kondu sonra elime geldi bir baktım elimin üzerinde 3 tane çok ufak gri böcük !! Sonra koltuğun üzerine baktım 5-10 tane daha görebildim, ölsün diye elimle ezdim güya ama ölmediler. koltuğun örtüsünü çok dfikatli şekilde topladım, 90 derecede bol çamaşır suyu katkısı ile çamaşır makinesine attım, odayı elektrik süpürgesine tuttum. Öte yandan kuşlarımın hiçbirinde şiddetli kaşınma faaliyeti falan yok, Odadaki öbür koltuğu inceledim birşey göremedim, ama halıda falan varsa görmem imkansız, NE OLUR YARDIMCI OLUN nedir bunlar? ne yapayım ?

img

birdfan

19 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

birdfan, papaganın cinsi ne ? ve ne kadar suredir sende ? bocek dedigin nasıl birseydi ? keske resmini filan cekebilseydin..

img

jixx

20 yıl 4 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Böcekler minicik, oval boyuttalar, gri renkteler. Resimlerini çekemem çünkü çok iyi makro çeken bir makine olması gerekir. Acaba pire falan olabilir mi? Yıkadığım koltuk örtüsünde artık görünmüyorlar ama bu sefer de kafes örtüsünde rastladım 2 tane daha. Ancak kafeslerde falan görünmüyorlar. Yaklaşık 1 ay önce tahta yuva almıştım papağanlarıma ( cennet) acaba oradan mı bulaştılar çünkü 5 senedir bendeler ve hiçbir zaman böyle şikayetlerim olmadı, kanaryalar da dahil. Bir de ilginç olanı kumaş üzerinde konaklamışlar? Bir çözüm bulamazsam ve olur ya çoğalırlarsa evde bir daha kuş beslemem söz konusu olamaz. BU YÜZDEN ACİL OLARAK YARDIMA İHTİYACIM VAR. Raid alıp iyice ilaçlasam mı odayı ne yapsam bilemiyorum.

img

birdfan

ÖZEL MESAJ

Değerli arkadaşım Birdfan, raid sıkacağım derken umarım şaka yapıyorsundur. Kuşlarını öldürürsün, Avisprey al kuşların hepsini kanat uçlarından tut, kanat altlarına ve kuyruk altlarına 10-15 cm uzaktan sık, kafeslerini temizle, mümkünse hafif çamaşırsuyuyla sulandırılmış olarak kafesleri sil, klor kokusunun gitmesini bekle ve kuşları koy. Bu arada kafes tabanına her ne seriyorsan gazete vs. bunun altına da spreyden sık. Diğer bir yolda tarım ilaçları satan yerlerden alabileceğin haşerat tozudur. (bit tozu diye de bilinir.) Bu tozu hayvanların kanat altlarına ve kuyruklarına ovalayarak sür. Her iki işlemide 15 gün ara ile yap, 3 ay sonra ayda bir de yapsan yeterli olacaktır. Kısacası korkacak birşey yok. Saygıyla. [email protected]

img

ajanda

20 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim Ajanda. Sevgiler.

img

birdfan

ÖZEL MESAJ

zaten benim yazacaklarımı ajanda yazmış, evet onlar bit kuşları ayrı yere aldıktan sonra yemlik ve suluklarını çıkartıp tabanı falan bol ilaçla hepsi ölürler daha yeni benim başımda geçen bir olaydır hatta 1 kanaryamda öldü o yüzden :(

img

kelebekmeto

20 yıl 4 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ