Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKAN CİVCİVLER BÜYÜDÜKLERİNDE GORK`A YATARLARMI?? - 4.sayfa
MERhaba arkadarslar ben kuluckadan cıkan civciv aldım ve büyüttüm suan horozlarım ötüyor ve tavuklarım henüz yumurtlamıor ilerde tavuklar gorka yatarlarmı bılenler için lütfen yardım...
öncelikle her insan gibi bende yanıla bilirim ama kendi tecrubelerime göre ben yanıt verdim sabri34 sana diyecek bir kelime bulamıyorum terbiyesiz bir kişiyle asla muhatabat olmam oyüzden size cevap bile ver miyorum hiçbir insan dört dörtlük değil dir
syn:Sezgin Bey; Öncelikle haklısınız sizde tecrübelerinize göre hareket ediyorsunuz.bnde ilk başlarda makine tavuklarının ve bıldırcınların kuluçkaya yatmayacağını düşünüyordum.FAkat ben bıldırcınıma doğal yemler verdim ve doğal ortam oluşturmaya başladım.ve bıldırcınım kuluçkaya yattı.yavru çıkarmadı.çünkü altında 17 e yakın yumurta vardı ve sonradan anladım ki sadece 2 tanesi döllüymüş.Bu nedenle o yumurtalar en dışta kaldığı için yavru çıkmamış.gelgelelim eğer doğal ortamda bulursa kendini bence oturur. Sabri34 e gelince muhatab bile olmaya değmez o yüzden atışmaları bırakalım.sorularımıza cevap verebilecek olanalr kullansın bu siteyi laf sokuşturacak olanlar değil.
syn:sbt bey öncelik le beni anladığınız için teşekkürler bende bildircın bakıyorum ama şuana kadar hiç gurka yatan olmadı kümesin içinde toprak taş ağaç çalı var ama bir türlü gurk olmadılar bende sadece buğday ve arasıra palet yem veriyorum ve tabikide 3 4 günde bir yeşillik ama yinede yatmadılar şuan yumurtlamıyorlar ve kümesten yumurtaları toplayayım mı yok sa taplamamayım mı bu konuda yardım cı olursanız sevinirim
şimdi toplayıp toplamamakta ne için kararsız oloduğunuzu bilmiyorum.ama gurk içinse boşuna bıtrakmayın toplayın gitsin.ama toplarsam bir daha yumurt ayapmaz diyorsanız korkmayın.o yumurtaları büyüyünce yapar yumurtasını.
bu forumda paylaştımmı bilmem ama benim tavukuğumun biri başka yere yumurtluyo ama bazen .Kendisine bi folluk yapmış oraya yumurtluyo bu ne anlama geliyo peki
BENCE ORAYA GURKLAR.
necmi bey bende onu istiyorum`da ama bunu neden arada sırada yapıyo kafama takılan sey bu!
slm aynı sorunu bende yaşadım diye bilirim heralde kümeste bir folluk varsa ikiye çıkar ama onun yerini değiştirme bazen tavuklar kıskanç oluyorlar ve başka tavuğu oraya sokmıyorlar bu neden le olabilir bende böyle olmuştu bu mevsimde düşçeyini san mıyorum ama düşede bilir benim tavuklarım mart dedimi düşmeye başlarlar yani gurk olurlar iyi günler
BİZİM MAKİNEDEN ÇIKAN HİNT PİLİÇ VAR. AĞUSTOS AYINDA GİTMİŞ TAHTALARIN ALTINA KENDİNE YER YAPMIŞ. SADECE KENDİSİ YUMURTLADI ORAYA. BAŞKA TAVUK ORAYA GİRMEDİ. GURKLADI.
inşallah benimkilerde gurk olur gerçekten çok istiyorum iyi günler