Kaplumbağa
Merhaba missrocker_1996,
Gözleri iltihaplanmış olmalı, çok güçlü bir kaplumbağa, bir sene fanusta kalmış hayatta kalmış, seninle de şansı dönmüş, ne iyi :)
Peki iştahı nasıl, bu önemli bir soru, sadece gözleri mikrop kaptıysa daha ciddi birşeyi yoksa yemek yiyor olmalı, ne yiyor, yemleri görebiliyor mu, tamamen mi kapalı gözleri, şiş mi?
Kaplumbağalardaki göz sorunlarına sıkça önerilen gentagut diye bir damla var ve bir de terramycin merhem, herkes farklı birinden fayda gördüğünü söylüyor, biri işe yaramazsa diğerini denerdim ben olsam.
Acaba UVB lamba mı elindeki, çok kolay bulunmuyor petshoplarda çünkü, UVB ise bile büyük ihtimal floresan şeklindedir ve yanına bir de ısınma lambasıyla desteklenmesi gerekir, yani kuru bölgesini ısıtıcak normal bir ampul.
Gözlerinde mikrobik bir sorun varsa, hijyen çok çok önem kazanıyor, yani iyi bir filtre de almalısın mutlaka, mümkün olduğunca çok su olmalı akvaryumunda ve düzenli kısmi su değişimleri iyileşmesi için çok önemli. Bir de tabi yukarda bahsettiğim ısınma lambasıyla ısıtacağın sıcak kuru bölge; her yaralanma, mikrop kapma, mantar vb. deri/kabuk sorunları için hep uzun süreler kuru kalabilmelerini sağlamak gerekir.
Pek çok şeyi doğru yapıyorsun zaten, ben iyileşeceğine inanıyorum, kıpır kıpır, çakmak göz birşey olur o :)