Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yemek yemeleri - 2.sayfa
Yemek yeme alışkanlığını kazandıramadım yada daha yemek yemeyi bilmiyolar. Bir tanesi günlük öğününü yiyor ama bir diğeri hiç yemedi bu gün. Sabah yedi akşam yemedi. Bi de ilk geldiklerinde daha hareketliydiler şimdi daha bi yavaşladı hareketleri. Oturup duruyorlar suyun içinde tüm gün. Bişi olmu sizce ? Daha serçe parmağım kadar. Bu arada yaşlarını nasıl öğreniyorum kabuktaki karelerimi sayıcam ?
Çok teşekkür ederim momo. Bilgilerinin çok olduğu anlaşılıyor :) Daha çok küçükler ve senin dediğin gibi daha 3-4 aylıklarmış. Bu gün yemi ağzına aldı en küçük olanı. Sanırım çok büyük geldi geri bıraktı. Ama alıcağı kadarını aldığını düşünüyorum. Parmağımla vermeyi denedim. Diğeri yedi ama küçük olan yemedi. Zaten yemi büyük olanın yemisini engellemek için küçüğe yaklaştırıyorum. Yemi ağzına alıp çıkartmasının sebebi ne olabilir ? Et derken balık dışında kuzu eti ( :S ) falan yiyormu ?
tadına bakıp beğenmemiştir:)) denemeye devam et. sevmediklerini gerçekten yemezler.
Momo kaplumbağalar - kırmızı yanaklı - balık dışında hangi tür et yerler ? Kıyma yiyorlar bunu biliyorum. Başka tür bir et yerlermi ?
Haşlanmış tavuğa bayılırlar.
benim kaplumbağam yemini yemiyor galiba ilk kaplumbağamda yemiyor zannediyordum ama 4-5 yaşadı galiba yiyiyor diye düşündüm ama şiimdikinde böyle bir kararsızlığa düşmek ve kaplumbağamı kaybetmek istemiyorum.. bir akrabamında su kaplumbağası vardı cinsini tam olarak bilmiorum yemi salyangozun kabuğunu benziyordu yani şekli aynı öyle rengi kahverengimsi ve tuttuğun an ufalanabiliyor onun üstüne vitamin damlatıyor kaplumbağası o yemi havada kapıyordu ama benim kaplumbağam öyle yapmıyor belki de cins farkı vardır diye düşündüm yada yemden dolayı yemi farklı çünkü benimki yemi attığımda umursamıyor bile açlıktan ölecek diye korkuyorum...
benimki de ilk geldiğinde yemiyodu.karides kurusu aldım onu yedi.şimdi peynir falan da yiyo bence karides wer
tavuğu sakın çiğ vermeyin.. salmonella!!!
Merhaba kaplumbağamı henüz dün aldım ama hiçbir şey yemedi hala. Biraz daha mı beklesem bilmiyorum. Champion marka çubuk yem aldım. Acaba sevmedimi?
çubuk yemler küçük kaplumbağalar için yenilmesi zor oluyor ve yeterince besleyici olmayabilir, bazıları onları hiç yiyemiyor. ona karides kurusu yemlerden almanı tavsiye ederim. benim kaplumbağalarımdan biri 3 biri 5 gün hiçbirşey yememişti çok telaşlanmıştım ama bu bazen oluyor zamanla düzeliyorlar. umarım biranönce neşelerine ve iştahlarına kavuşurlar:)
merhaba faldor sorunun için üzgünüm ama aslında karamsar olmamak lazım iyilesip oburlascağına eminim.benim kaplsun tam 5 gün yemek yemedi ama şimdi tam obur.herseyi süpürüyo.bu bir süreç olsa gerek.ümütsizlik yapma.düzelcektir kendi deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum tabii.sağlık ve sevgiler