Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
hastalık hakk. yardım edeseniz sevinirim.
tavuğun tek gözü kapandı ve kapılı olan gözün olduğu kısım şişik vaziyette.diğer gözde çok hafif kapalı duruyor.acaba bu bir hastalıkmı yoksa başka bir tavuğun vurması sonucumudur?çaresini bilen üstatlarımızdan yardım istiyorum.teşekkürler.
arkadaşım.benim bıldırcınlarda öyle olmuştu.dişiler üstünlük kurmaya çalıştığı için erkeğin gözüne vurmuş.gözü halen şiş.sadece sağ gözü görüyor.diğeride görüyor ama o biri kadar değil
sayın serkan kardeşim benimde kücükken aldığım civciv 2haftalık olmustu gozunun birisi şişti ve kapandı ve sıvı akıodu malasef 2haftalıkken kaybettık şimdide o küçük civcivlerim büyüdü ve yumurtlamaya başladı yumurtlayan tavuklarımdan birisinin gözü senin kisi gibi arada kapatıp açıo limon sıkıyorum fayda etmiyo bnde bi veterinere götür derim...saygılar
arkadaşım ayrıca yara melhemide koyabilirsin.ben koydum faydasını gördüm.sonra sürdürmemeye başladı merhemi.bende bıraktım.
Değerli hayvan sever arkadaşım bu hastalık bir enfeksiyon belirtisidir genelde hayvanlarda üst solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinir ve çok yaygındır bir o kadarda bulaşıcıdır sebebi hayvanın tabanı ıslak ortamda bulunması ve cereyana kapılmasıdır kümesinin tabanını iyice temizleyip kireç atarak kuruta bilirsin tedavi olarak kümes hayvanın yetişkin ise kanat altından 1 gram panteramicin yapabilirsin hastalık bitene kadar uygulamalısın mesela 4 gün bir diğer ilaç eczanelerde üst solunum yolu enfeksiyonuna karşı satılan ve fiyatı çok uygun olan tetra isimli kapsül haptır 500 miligramlık olanından alıp hayvan iyileşene kadar hergün bir adet olmak şartıyla yutturmalısın faydasını göreceğine eminim şimdiden geçmiş olsun saygılarımla.