Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
ÜRETİME NERDEN BAŞLANMALI
Özellikle bu konuda tecrübeli olan kişilerden cevap beklediğimi belirtiyim. Sizce muhabbet kuşu üretimine nereden başlamalıyız mesela 1 erkek 1 dişi yavru alıp onlarımı beklemek gerek yoksa kusculardan takım mı almak gerek ilk başlangıçta.Bu arada ben İstanbul sefaköyde oturuyorum ve takım fiyatları 150 tl.Sizce bu fiyat normalmi?saygılarımla..
yaklaşık 3 sene üretim yaptım ve bırakmak üzereyim... belki bu yazacaklarım üretim yapan diğer bir çok arkadaş tarafından da onaylanacak belki de onaylanmayacak... üretim yapmak için 1 dişi 1 erkek değilde 10 erkek 5 dişi ideal bence yeni başlayanlar için. kuşları kendi zevkimize göre değilde kendi zevklerine göre seçmelerine izin vermeliyiz... ayrıca üretimden üretime fark var...bu yüzdendir ki fiyatlar değişiyor... kesin birşey söylemek çok zor ama bana kalsa çiftini 200 den aşağı vermem...fiyatlar genelde 150 civarında...
Üretim kesinlikle bir dişi bir erkek ile başlanmaz. Neden diye soracak olursan zaten bir dişi bir erkeğin birbirine uyum sağlama ihtimali zayıftır. Eğer 10 dişi 10 erkek şeklinde başlayabilirsen kuşlarına eş seçme imkanı sunmuş olursun buda üretime olumlu etki edecektir. Çift olarak hazır alma konusuna gelince. Fiyat görecelidir o konuda yorum yapamam. Ama güvenilir bir üreticiden hazır eşli de alınması mümkündür. Ama gvenilir olması çok önemlidir. Çünkü bu işin sahtekarları malesef çoktur. Hazır eşli kuşların daha pahalı olması normaldir. Çünkü üreticiler o kuşları çalışmayan kuşlar içinden eleme yöntemi ile ıslah ederek elde ederler. Hazır problemsiz çalışan kuş bencede çok değerlidir.