Sürüngen Forumları > İguana
İguana Evrimi Hakkında DISCOVERY CHANNEL Derlediği Bir Yazı
DISCOVERY CHANNEL, 23 Eylül 2003 “Jeff Corwin’le Macera” Galapagos adalarındaki yaşamın anlatıldığı belgeselde, burada yaşayan iguanalar ve iri kaplumbağalar hakkında evrim iddiaları ortaya kondu. Discovery Channel, bu adalarda yaşayan kara ve deniz iguanalarının görüntülerini yayınlıyor, bunların “evrimin yaşayan örnekleri” olduğunu iddia ediyordu. Discovery Channel’ın bu iddiası görünürde sözkonusu iguana türlerinin beslenme şekillerine ve yaşam alanlarına dayanıyordu. Birbirlerinden görünüm olarak ve fizyolojik olarak farklı olmayan bu iki iguana türü Discovery Channel’ın iddiasına göre ortak bir atadan evrimleşmişti. Bu iddiaya göre, bir iguana kolonisi, okyanusta yüzen bir ağaç kütüğü sayesinde bu adalara gelmiş olabilirdi. Daha sonra koloninin bir kısmı çeşitli kısıtlamalardan dolayı deniz tabanından beslenmeyi seçmiş ve kara iguanalarından bu şekilde farklılaşmış olabilirlerdi. Gerçekten de böyle bir senaryonun gerçekleşmiş olması mümkün, hatta kuvvetli bir ihtimaldir. Çünkü deniz iguanası günümüzde sadece Galapagos adalarında yaşamaktadır ve bu adalardaki farklı iguana popülasyonlarının, tek bir popülasyon içindeki varyasyondan türedikleri teorisi makuldür. Ancak Discovery Channel’ın sadece davranışla ilgili bu değişimi “evrim” olarak nitelemesi yanıltıcıdır. Bu senaryonun doğru olduğu ve bu sayede ortaya yeni bir davranış çıktığı düşünülse bile, kara ve deniz iguanaları beden tasarımı ve fizyolojik açıdan birbirinden farksızdır. Bir benzetme yapacak olursak, inci avcıları da üstün dalıcılar olmalarına ve diğer insanlara kıyasla nefeslerini uzun süre tutma gibi yeteneklere sahip olmalarına rağmen yine de insandırlar. Kısacası Discovery Channel’ın iguanalarla ilgili evrim iddiası sadece davranışla kısıtlıdır. Bu değişimin, türlerin birbirlerinden evrimleştiğini iddia eden evrim teorisine hiçbir katkısı yoktur. Çünkü deniz iguanaları kara iguanalarına göre farklı hiçbir yapısal özelliğe sahip değildir. Discovery Channel danışmanlarının ise -konuyu çok iyi bildikleri halde- bunu evrim teorisiyle bağdaştırmaktan ve izleyicilerine Darwinizm propagandası yapmaktan çekinmedikleri görülmektedir.
Burada darwinizm propagandası göremedim ben. Deniz iguanalarının farklılığı sadece davranışsal değildir. 15-20 metre deniz dibine dalabililen tek sürüngendir bu dalış sırasındada vücutları yaklaşık 10 derece ısı kaybeder. diğer iguların bu ısı kaybına dayanamıyacaklarını benden daha iyi biliosundur. Buda olayın sadece davranışsal bişey olmadığını gösterir. Kıyaslama yaptığın inci avcıları, çok küçük yaşta eğitime alınırlar ve dalmaya başlamadan önce çok çok zor eğitimlerden geçerler. O eğitimlerden geçen her insan onlar gibi 4-5 dakika su altında kalabilir bu insanoğlunun sınırları dahilindedir. Ancak deniz iguanaları bunu sonradan öğrenmez, genetik kodlarında yazılıdır. artık kütük üstündemi gelmişler, uçarakmı gelmişler orasını bilemeyiz çokda önemli değil ama Galapagos dış dünyaya izole bir bölge olduğu için değişik türlerin evrilmesi olağan bişey. Mesela dikenlerini aşağıya doğru çıkaran bir kaktüs çeşidide bir tek bu adalarda görülür. bu kaktüslerin en büyük düşmanı çiğneyip suyunu emen igulardır. igular tırmanamasın diye aşağıya uzayan dikenleri geliştirmiştir(tabiki binlerce yılda) kısacası evrimden bahseden danışman, bilim adamı vs. bahsettiğin noktaları atlamaz, sadece propaganda yapmak için desteksiz uydurma masallar ortaya atmaz! umarım rahatsızlık vermemişimdir saygılar...
Bak simdi sole bir olay var bu adamlar DISCOVERY CHANNEL, 23 Eylül 2003 de yayınlana bi olay ac arsivi bak bu bir sagolasın verdiin bilgilerden ama sence birazcık reklamcılık ben bilirim gibi oluyorr geldin koskoca DISCOVERY CHANNEL yalan ettin harikasın birde ben scuba diver bu yuzden inasnın inci avcılıgı ve bu tarz dalış olaylarını arastırdım biliyorum hayvan kodlaması ile geldiğin nokta guzel ama su var kopeklerde yuzme bilir orenmez bunu gibi burda adamlar tek igunadan cesitliliğini var sayıyorlar dikkatli okursan iddaları ortaya koyuyor bole diren bu budur demiyor arakdasım.Kaptus olayına gelince sen galapagos adasını ne guzel biliyosun massalah valla biz burda iguana diyelim sen git ben sunu bilyom bunu biyorum diyerekten DISCOVERY CHANNEL cope at sagolasın valla mualefet olcaksan gel msnden konuslım bana galapagosun guzel yerlerinden basset arakdasım formu kirletme igular yuzuyor maden niye gitmesinler bana bi tez sun benim tezimin arakasında DISCOVERY jeff Corwin var buyur kardesim bu arada umarım rahatsızlık vermemişimdir. . . saygılarımla. . .
kim discover channel i cöpe at diyor? yazdiklarimi yanlis anladim sanirim tam tersine discover ı destekledim ben orda iyi oku lütfen.. ben ukalalıkta yapmadım sen öyle anlamissin ben bilgilerimi paylasmak istedim, hem o tez senin değil Harun Yahya nin tezi düzeyli bi tartisma yapariz diye bekliodum karsilikli fikir alışverişi icinde ama sen buna yanaşmak istemedin anladıım kadarıyla madem forumu kirlettim buda son yazım olsun buyur senin olsun forum kirlilik için özür dilerim