Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
horoz ötmesi
Arkadaşlar yaklaşık 4 haftadır kanatlı kümes hayvanı besliyorum. 1 denizli horozu ve 3 köy tavuğum var gayet sağlıklılar ama horozum hala ötmüyor.Yakalayıp elime aldığımda ötüyor ama normalde ötmüyor.Bunun sebebi ne olabilir.Acaba daha ergen mi değil yoksa yerinemi daha alışamadı buyüzden satmayı düşünüyorum.Yinede sabırlı olmam gerektiğini düşünüyorum.Gayet gösterişli bir vücudu ve fiziği var o yönden şahane bide ötse işte benim horozum diyecem ama...SİZCE HOROZUMUN SORUNU NEDİR ?LÜTFEN CEVAP YAZIN::::(
arkadaşım horozun kaç aylık ilk baş onu öğren alalı 4 hafta oldu diosun o yerine çoktan alışmıştır peki horozun tavukların üstüne basıyomu bunlarıda yazarsan daha açıklayıcı bilgiler verebilirim saygılar..
Merhaba, eger Horozunuz gercek Denizli ise; Denizli ler biraz nazli olur. Ayni bahce icerisinde kumesini degistirseniz bile , yerine iyice alisana kadar otumu keser. Denizli`lerin iyi otmesi icin once yerine iyice alismasi lazim. Yeri genis, gunes alan bir yer olmali, baska horozlarla ayni yerde tutulmamalidir. Altlari nemden uzak, mumkunse talas doseli olmalidir. Tabandaki nem zamanla ayaklarda tutulma yapar. Bazilari yetistiriciden bangir bangir oten Denizli`leri dinleyerek alir, sonra gider izbe bir yere tikar, sonra da otmuyor diye sikayet eder. Insanoglu bile keyfi yerindeyse sarki soyler.
Sevgili Baran kardeşim.Mehmet Akdeniz beyi dinle.o bu işte uzman sayılır.ben de 1967 yılından beri DENİZLİ HOROZ ve TAVUKLARI üzerinde uğraş veriyorum.siz horozunuzun kaç aylık veya kaç yaşında olduğunu belirtiniz.elinize aldığınızda KAÇIRMA denen ses çıkarır.bu ötme değildir.bolevciller
internetten izlediğim videolara göre horozum un ibiği ve üst teki ne ne ad veriliyorsa işte onlar küçük ama boyut olarak hemen hemen aynı sanırım 1 ay daha beklemeliyim hem yerine alışmış olacaktır hemde tam kıvamında bir erkek olacaktır.Hı şunuda sölim kafese giriyor ama bazen üstüne zıplıyor orada yumuluyor yinede kafese alıştı sanırım EVET horozum hakiki denizli kümesin içinin alt kısmında kaba talaş var bide tavuklarım çiftleşmeye hazır ama horozumda problem var gibi bilmiyorum ya
evet bencede onlar biraz nazik oluyorlar.inşallah öterler.