Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
hastamı
merhaba arkadaşlar 4 haftadır denizli horuzu besliyorum horozum her zaman sağ gözünü kapatıyor bu da beni endişelendiriyor hasata mı acaba ve gayet olgun olduğu halde ötmüyor iştahsızzzzlık var acaba daha yerine mi alışamadı veya hastamı vede en önemlisi çiftleşmiyor.neden acaba bilginiz varsa lütfen paylaşın yardım edin ne yapmalıyım
Sayın baranbabos,aynı sorun benim bir, iki tavuklarımda mevcuttu malesef birinin bir gözü kör oldu.Bence en iyisi bir veterinere danışman umarım biran önce sağlığına kavuşur.
panik yapmayın.veterinere gösterin.durmayın.samırsaklı yığurt yedi.belki zehirlenmiştir.
syn barababos;horozonuz arada apşırıyor ve gözlerinde sulanma da varsa üşütmüş olabilir.malum havalar soguk.üşütmüşse tetra isimli soğuk algınlığı ilacını suyuna katın.ayrıca bir baş sarımsak havanda dövün 1 lt suda 1 gün beklesin daha sonra hahoroza içme suyu olarak verin.her türlü mikroba karşı etkilidir.4 gün süreyle verilir.her gün sularını tazeleyin ve yerden yemlemeyin.yemlikleri temiz olmalı.
zeynel bey dediğiniz doğru ewt arada bir hapsırıyor çok doğru söylüyorsunuz dediklerinize uyacam insallah iyilesir:
Geçmiş olsun baranbabos denizli horozları biraz hasas oluyorlar vitaminlerini belirli süreler içinde sularına koymak gerekiyor. Tekrar geçmiş olsun