Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

sarı prenses

arkadaslar sarı prensesımın agzında yaklasık 12 gundur yumurta var bunu ne zaman kusturmalıyım???????????

img

berkkek

20 yıl 9 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam berkkek;

Yazdığım forum konusunun linkini verip seni yormayayım  Hello:))

Anne balığın kuluçka süresi 25 ila 40 gün arasında değişir.Kuluçka süresini tamamladığında ağzında ki yavrularını ağzından dışarı püskürterek dışarı çıkarır.Yani doğum genelde kendiliğinden oluşurBalık Kuluçka süresince yemden kesileceğinden zayıf düşebilir , bu yüzden ayrı bir akvaryuma yada yavruluğa almanda fayda var.Kusturma işlemine gelince ; Balık kuluçka süresi dolduğu halde yavrularını bırakmadıysa kusturabilirsin bunu yaparken çok dikkatli olman gerekiyor  Shocked Kusturma işlemini  balığın ağzının kenarlarına bastırarak yapma sakın.Hafif bir bastırma bile annenin ağzına veya kendine zarar verebilir.Balığın solungaçlarının altındaki şişkin yere hafifçe dokunmalısın.Böyle yapınca anne yavruları hemen püskürtür ne anneye bir zarar gelir nede yavrulara... Band :))

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

iyide genelde 15 gunde kusturulurmus bugun akvaryumcudan ogremdım 3 gun sonra kustur dedı kafam karıstı yani 25 mı 15 mi ahliler 13 ama diğerlerini bilmiyorum

img

berkkek

ÖZEL MESAJ

Selam berkkek,

Ben sana yapılması gereken doğru bilgileri aktardım.Kafanın karışmasına gerek yok akvaryumcun bu konuda bana göre bilgisiz Thumbs Down..Akvaryumcunun yada başka birinin 15 günde kusturulur sözüne inanıp balığı kusturmaya kalkma balık ÖLÜR!..  Face Plant 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

tamam sabırsızım ama beklıcez artık cevaplar için saol

img

berkkek

ÖZEL MESAJ

Selam berkkek ;

Bana güven. Thumbs Up:)Balığını iyi gözlemle kuluçka süresinin dolma süresinin asgarisi olan 25 gün civarı...Balık Kuluçka süresince yemden kesileceğinden zayıf düşebilir , bu yüzden ayrı bir akvaryuma yada yavruluğa almanda fayda var.En iyi yöntem balığın yavrularını kendisinin püskürtmesi olmazsa anlattığım yöntemi uygularsın.

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ