Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

takaburune ata abi cevap bekliyom

selam ata abi bn erdal abi bende 4 senelik saka var 1 abimiz verdi kendi muhbbet işine dönecekmiş ben sakaya güzel kenevir keten tohmu az nijer turp tohumu çim tohumu şalgam tohumu sade yem apsur tere tohmu verdm saka manyak ötüyo bide gttım dişi aldım kula kafesler yanyana duruyo kız dişi sak ona bakıp ötüyo sürekli soracagım soru sakayla aynı kafese attım 1 5 dakka saka tünege cıkarmıyo dişiyo tütü cekıyo ona 15 gün oldu dişi gelli 15 mayısata atıcam ese ozaman kadar alışırlrmı acaba saka daha öncedn yeşile bınmiş bı kuş incir ve mamada aradda sakaya yumurta veriyom akşama kadar kanarya gbi ötüyo saka mmayısa kadar alışırlarmı bıde ek tavsıye ne edrsın bır üstad olarak yardımı yazarmısın şimdiden teseekkür

img

erdalesmer

15 yıl 6 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mart sonuna kadar bekle derim,kuşlar birbirlerine alışsın ses versin.kafeslerini görücek şekilde koy,muhtemelen sakan önceden eş tutmuşsa bu sene gene tutacaktır.dişi kuş yuva yapma girişimlerinde bulunduğu zaman aynı kafese koyarsın .istanbulda yazıyorsan mart 15 ten önce atma derim.bol sanslar..dişi hazır olmadan sakın atma anladığım kadarı ile dişi kuş saka ya daha alışmamış.

slm ata; haydar dumen mi ata mı deseler ata derim masallah haydar dumen bile bu kadar acıklık getiremezdi martın 15 :) saat 3-5 arası, hava acıksa yagmur yagmıyorsa at gitsin olmadımı seneye mart 16 sını deneriz hem kuslar birbirini tanır :)) not: millet yalnıs anlamayın az biraz t`ye aldık

img

wakitsiz

16 yıl 1 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

:)istanbul da mart 15 demeden kış bitmiş sayılmaz arkadaşım,ben o sebeten dolayı tahminen yorum yaptım.

:) ne bileyim kardes gun felan belirtince tuhafıma gitti anlayısın için tesekkurler

img

wakitsiz

ÖZEL MESAJ

Aslında Ata beye katılmamak mümkün değil. Her ne kadar artık havalar eski istikrarını kaybetmiş ise de Mart 15 yada 20 ifadesi eski kuşcularca Martta yaşanan Kocakarı soğuklarını belirtmek için kullanılmıştır ve kesinlikle üreticinin menfaatinedir bu kanaryalarda genel geçerdir hatta sakalarda bu kızgınlık bildiğiniz üzere daha da geç zaman alır. İş saka da bitiyor Kuş kızgınlıktan Kuyruğunu yelpaze gibi öterken yerleri telleri süpürecek tellere saldıracak ,gagayı sıyıracak bacaklar, kan dolaşım hızından kızgınlıktan hafifçe kızaracak yani eşe geldiğini belli edecek bunlar hep tecrübe ve gözlem sonucu geçmişten günümüze edinilen bilgiler.Ha bu demek değil ki tünekte sakin durup kızgın olmaması ya da binmez demek de değildir.Havaların ısınması ve ortalama bir ısı üzerinde seyretmeye başlaması artık onlar için hazır olma evresi.Dolayısıyla boş dölsüz yumurta oranını birincil etkileyen faktör.Erken atılır ise boş yumurta olasılığı yüksek olasılık. Ancak yine söyleyeyim asıl iş saka kızsa bile sakanın binmesi önemli.4 senelik tam oturmuş saka için şans çok iyi durumda inşallah beklediğiniz sonuçu alır burada melezlerin veya yeni fertlerin resimlerini bizlerle paylaşırsınız sezon sonuna.Tekrar bol şans.Teşekkürler.

img

kuşadam

17 yıl 10 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hocam guzel olmus emegine saglık...

img

wakitsiz

ÖZEL MESAJ

arkadaslar yeriniz sıcak ise eşe şimdi bile atılır sakalar ve kanaryalar sıcakta kızışır

kızısmadı meretler yerleride sıcak ama yinede kızısmaılar erkekler 1 aydır bas bas bagırıyor dişiler ehli keyfteler ne yapacam bilmiyom bekliyecez galiba az biraz daha

arkadaşlar ilve birşey eklemek istiyorum.SAKA kuşu kış mevsimini serin yerde geçirmelidir,kaloriferden uzak daha serin yerde bakılan kuşlar sezonda zıpkın gibi olur.bu kuşun doğasında var.çok sıcak odalar sakalara mutlak iyi gelmez.bahar mevsiminin geldiğini gün ışığı süresi ve buna bağlı sıcaklık tetikler.. saygılar.