Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
Amerikan Jumbo Bıldırcın Satıyoruz... - 2.sayfa
45-50 Günlük canlı agırlık 400-500 gr. arası lütfen taleplerinizi telefonla bildirin tel:0 505 211 66 45
İsmail Abi adına ben cevap vereyim. döllü yumurta fiyatı 75 krş. Saygılar
ilk etapta denem amaçlı 50 adet alma istiyorum
selam foruma yeni katıldım kuluçka makinam 3-5 güne kadar hazır olacak bıldırcın yumartası lazım 80 adet sizden temin edebilirmiyim??
Önce Allah Nazardan saklasın diyorum osman surucu arkadaşıma sormak istiyorum bu zibriz yumurtası kadar oalan Jumbo bıldırcınların yumurtasından bayramdan sonra 3 viyol (viyole sığmaz ise 30-40 Adet kadar) almak istiyorum mümkün olurmu birde merakımı maruz görün yumurtayı tartınız ise kaç gr geliyor merak ediyorum.
osmansurucu arkadaşımıza bir önerim var bu 580-600 Gr gelen bıldırcınları ayrı kafese yerleştirerek bunlardan üretim yaparsa bıldırcınların dahada irileşebieceği düşüncesindeyim bizlerinde ihtiyacı oldukça bu iri bıldırcınlardan ve döllü yumurtalarından sattığında bizlerde istifade ederiz diye düşünüyorum.
Necip Bey; 40-50 günlükken 500 Gramın üzerinde olan dişi, 3-4 ay yumurtlayınca 300 gramlara kadar düşüyor. Doğal seleksiyon ile bu rakamları geçmek mümkün olabilir. Ancak ticari olarak değer taşımadığı için bu zahmete gerek yok bence. Asıl mevzu bıldırcın nasıl küçültülür? Küçük bıldırcın daha az yer ama aynı sayıda yumurtayı verir. Bu yüzden ticari olarak kayda değer mevzu bu. Yumurtasını hiç tartmadım. Ancak dediğim gibi bir süre sonra yumurta da anne de küçülüp standart değerlere yaklaşıyor.
Osman bey ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim