Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
kedim bizi ısırıyor yardım edin
kedim bir sokak kedisi. annesi onu bebekken terketti.bende o günden beri ona bakıyorum.geceleri bizim kapının önüne onun için koyduğum kutuda yatıyor gündüzleri ise dilediğince geziyordu.şimdi ise saldırganlaştı benim,annemin ve ağabeyimin bacağını ısırıyor sonrada birşey olmamış gibi davranıyor.bu tavrı genellikle biz onu eve alıp doyurduktan sonra uyuması için kutusuna koymaya çalıştığımız zaman oluyor.kutuya konduktan sonra huysuzluğu geçiyor ve sabaha kadar mışıl mışıl uyuyor.bizi neden ısırıyor olabilir? yardım edebilirseniz sevinirim.
geveze kedin kaç yaşında? küçükken (1,2 yaşlarında) kedimde oyun maksatıyla beni ısırırdı. Çok sert ısırıyormu? ısırınca kanatıyormu? Pençe atmayada çalışıyormu? eğer canınızı yakıyorsa bu davranışını önlemek için bir gazeteyi rulo haline getirip poposuna fazla sert olmamak kaydıyla vurabilirsiniz. bu onun için bir uyarı olur. her ısırığında yaparsanız artık ısırdığı zaman ne olduğunu hatırlar ve bu davranıştan vazgeçer.
kedim 2 yaşını doldurdu.ısırınca 4 dişinin izi çıkıyor fena haldede kanıyor.pençe de atıyor.bazen kafasını sevdiğimizdede tırmalamaya çalışıyor.gazeteyle uyarmaya çalışmıştım o zamanda sinirleniyor 3-4 gün yanımıza gelmedi hatta 1-2 gün ortadan kayboldu yine de denerim gazeteyle vurmayı yardım için saol:))
Benim kedimde aynı şeyi yapıyor. 6 yaşında, kısırlaştırmış erkek. Sanırım ısırmak onlar için bir oyun. Özellikle el ve hatta elin kemiksiz bölgelerini (parmak harici bölgeler) tercih ediyor. Sizin kedinizde acaba bunu yapıyor mu ? Isırma halinde iken başka oyuncaklar ile oynamayı da kabul etmiyor. Ele geçirilen kuklalar bile cazip gelmiyor. Gazete yöntemini bende çok denedim ama sanırım bütün gün ewde kapalı kaldığı için kendine hakim olamıyor. Benim kedimde küçükken annesi ile beraber büyümemiş. Annesinden bunu öğrenmediğini düşünüyorum.
onu evden çıkardığın zaman bunu yapıyorsa, sizden ayrılmak istemediği içindir. ama genellikle istedikleri şeyi yaptırmak ve oyun amaçlı bu hareketleri sergilerler. meraklanmayın. bir ipin ucuna onu incitmeyecek birşey bağlayın ve onunla bol bol oynayın...