Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
kedilerin tırnakları çekilmelimi?
Sizce kedilerin tırnakları çekilmelimi? Bir arkadalım çocuklarına zarar vermesin diye böyle bir şey yaptırmış. ben ise düzenli olarak kesilmesinden yanayım. lütfen bana fikirlerinizi söyleyin, başka arkadaşlarımı da bunu yapmamaları için ikna etmeye çalışıyorum...
hiç böyle bir şey duymadım.... ayrıca çok bencilce..... kedilerin çocuğa ve / veya kendisine zarar vereceğini düşünen insanlar o zaman evinde canlı beslemesin..... Kedi için (en azından benim bildiğim kadarıyla) tırnakların 2 önemi/fonksiyonu var: 1. Sokakta veya herhangi bir gereklilik halinde kendisini koruyabilmek 2. Ağaçlara vb gibi tırmanma ve borular, duvarlar, balkon demirler vb gibi üstünde yürüme hareketleri kedilerin hayatının doğal bir parçasıdır.... Denge kedi için çok önemlidir.... Bu durumlarda tırnakları ile kavrayarak düşmekten kendilerini korurlar.... Bu durumda, kediyi tamamıyle tırnaksız bırakmak ona yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. Üstelik kedinin doğası gereği tırnaklarını bileme işlemini de engeller. Ben iki kedimin de tırnaklarını 3 aylık olana kadar ucundan biraz kesiyordum (bu arada kedinin tırnaklarını keserken dikkat... canlı dokuları tırnaklarının ortasına kadar ulaştığı için bunlara zarar verilirse kanayabilir ve mikrop kapabilir). Ama 3 aylıktan sonra balkonda gezmeye ve dışarıda ağaçlara tırmanmaya başladıları andan itiibaren kesmiyorum. Eğer tırnağını kestikten sonra biryerden düşerlerse ve başarına birşey gelirse vicdanen rahatsız olurum. Üstelik tabii ki gerek oynarken ve gerekse de bir yere zıplarken beni rampa tahtası olarak kullandıkları için :::))) tırnakkları bana zarar verebiliyor. Ama onların başına birşey geleceğine bende iki çizik olsun razıyım. Dipnot: Van kedisi gibi sokağa çıkma ihtimali olmayan veya düşük olan cinslerin tırnaklarının arada bir kesilmesine tabii ki birşey diyemem......
Lütfen ! arkadaşlar, rica ediyorum !tırnak çekmek ne demek ya ?!!!Hadi ucundan kesmek --tamam , ama etinden çekmek !düşünemiyorum ! birde buna bakın ! nasılmış? http://community-2.webtv.net/stopdeclaw/declawpics/ . Kusuruma bakmayın sinirlendim ...
Öyle saçma şey olur mu yaw Allah akıl fikir versin.Ya bu hayvan sokakta dolaşırken bir köpek saldırdığında ağaca çıkmak istese ne yapıcak.Felaket.O zaman dişlerinide sökelim ısırmasın diye.ısırmak tırmalamaktan daha çok acıtır
Bence çekilmemeli.Kedin bir gün evden kaçarsa kendini koruyamaz.Ama tırnaklarını kestirebilirsin.