Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
yeni bi şey
millet saka x saka denemek için illaki kafes uretimi mi olması gerekli? ya bulamıyorsam yakalamayı denesem yuzde kac sansım var?
1)erkek ve dişinin kafes üretimi olması lazım 2)erkeğin minimum 1-2 senelik ve dişinin kafes üretimi olması lazım 3)erkek ve dişinin zizik(kınalanmamış) yavrudan olması lazım bu 3 şekildede denersen yavru alırsın.ama yakalama dişiden alamazsın , senelenmemiş yakalama erkektende alamazsın.1-1.5 aylık yavru yakalama sakaları senelendirirsen yavru alma şansın var.bunlarla ilgili yazılacak şey o kadar çokki ne benim zamanım yeter ne bu forum yeter....onun için kanarya sitelerinde konuyla ilgili birçok bilgi var oralardan faydalanabilirsin,benim tavsiyem bilezikli kuşla başla 75-100 verip sandıklı kuş alacağına aynı paraya artık bilezikli saka al garanti olsun.artık istediğin kuş doğada kalmadı,onun için üretim şart oldu.
sabah beri birinin bişey yazmasını bekliyorum paylastıgınız bilgi için tesekkurler dedikleriniz işin aslı zaten bu 3 yontemle yapılması gerektiği asina o yonde bi sıkıntı yok ama işin sıkıntılı yonu dişiyi bulmada ki bulamadım buldugum dişiler de hepsi yakalama kuslar hatta birisi istersen bilezik takıp getireyim 10 tl olur gibi seyler sarfetti sanki bileziğine ihtiyacım var bana bilezikli lazim ama yok kanaaya sitelerinde de kimse dişisini satma taraftari deil satanda ucmus ne yapcaz? bu sevda suya mı duser sefim? sen soyle
kardeşim ben sana bir site tavsiye edeyim.dkkd yaz!! doğa ve kafes kuşları derneği...orda satılık ilanları çıkıyor..kanarya sesi ilanlar bölümünde var satılık bilezikli saka ilanı..yanlız bu 2 site bilezik konusunda titiz,yakalama kuş orda olmaz.zaten yakalama kuşun esprisi kalmadı.....öyle olsa buzamana kadar ben bulurdum iyi florya.......:)kardeş o kadar uçuk değil fiyatlar uçanlar burda yazıyor akgerdan şukadar,kenesetli bukadar!!!kenesetli yeni sakaya 200 isterler..200 liraya bir takım bilezikli balcanica(saka) alırsın..kuşun kendin için 3-5 adet tutulmasına bişey demem.ama satmak için 100-150 kuş ayırmak sakat iş..bunu yapanı tasvip etmiyorum..he elindeki fazlayı satarsın ayrı...........ama hepsini tutup burda 10a 20ye satmak iş değil..........
tesekkurler hocam bide oralara bakacam
senelik şart değil !!!ısrarla söylüyorum arkadaşlar.yanlız ,kuşların uysallaşması için yanlarında çok vakit geçirmeniz böylelikle size alışması yeterli olucaktır.her kuş olmaz bazı ları ne yapsanız parçalar kendi ,bazılarıda 1 ayda mum gibi olur.deneyerek doğru kuşu bulursunuz.ÖRNEK:BERBER DÜKKANINDA BİR SAKA GÖRDÜM 3 AYLIK KUŞ AMA İÇERDE İNSANLAR DOLAŞIRKEN KUŞ ŞAKIYOR VE EĞER ELİNİ UZATIRSAN ISIRMAYA ÇALIŞIYOR.YÜZDE DOKSAN BU KUŞ EŞ TUTAR.BEN HER YIL EKİM SAKALARINI MELEZDE KULLANIYORUM VE BİR PROBLEM OLMUYOR. DİŞİ KUŞ İÇİNDE PLASTİK SERA YEŞİLLİKLERİ KULLANARAK YUVAYI KAPATIRSANIZ AYNI VERİMİ ALIRSANIZ. SAYGILAR.
Kardeş!!!!!kuşun 1 ayda veya 6 ayda oturmasıyla alakalı değil melez işi!!!!kuşun kızmasıyla alakalı.Mart sakaları 15-20 gün sonra kanaryayla eş alıyor.......sandık yemiş veya yavrudan kafeste kalmış kuştan yavru almak daha kolay..melezde mart sakası kullanabilirsin ama saka x saka olmaz...gerçi alan var ama dişilere sandık yedirerek alıyorlar.ben 34 yaşındayım her türlü kuştan melez aldım ve florya besliyorum....ve çocukluktan yapıyorum bu işi,benim tecrubelerime göre olmaz ama denenebilir.
sandık yedirme tam olarak ne oluyor
Şimdi şöyle söyleyeyim!!!!!! sandık yedirmek veya sandıklamak FLORYA cı terimidir,anlamı senelik yapmak!!yani geçitte yakalanmış bir kuş bir dahaki sene geçit zamanı sandıklı diye adlandırılır.yani senelik anlamında.......sakacılar kafeste 1 senesini geçirmiş kuşa senelik,FLORYAcılar ise sandıklı derler.Mesela bir floryan varsa ve uzun ötüyorsa çırli ötmüyorsa(basık,ezik,kırık ve indir bindir)o kuş sandık yemeyi haketmiş demektir.......sandık yemek bu anlama gelir.......ben FLORYA beslediğimden dolayı ağzım öyle alışmış senelik yerine sandıklı diyorum:)))eğer bir kez floryaya bulaşırsan başkada kuş beslemezsin.ben sakada besliyorum,melezde alıyorum.fanyatadan isketeden ve susamcıktanda melez aldım.....ama floryalarımı ayrı beslerim ve onun zevki bambaşka.........