Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Erkek kuş aşırı şişmanladı. Oysaki iyi eşlerdi!
Öncelikle merhaba hayvanseverler. Yaklaşk 1 sene önce dayım`ın evindeki onlarca muhabbet kuşundan iki tanesini almak istedim. Dayımda bana iki tane gösterdi. O ikisi birbirinden hiç ayrılmıyorlardı. O zaman 4-5 aylıklardı. Gerçektente sürekli birliktelerdi. Aynı yere uçuyor, yan yana yemek yiyor, birlikte oynuyorlardı vs... Ben kuşları alıp eve getirdikten sonra 1 sene oldu. Evede alıştılar diye düşünüyorum. Aile bireyleriylede iletişimleri oldukça iyi. Özellikle sofra kurulduğunda sürekli yanımızdalar :) Ancak erkek kuş çok fazla şişmanladı. Artık uçamaz duruma geldi. Uçarken çok zorlanıyor. Hatta bazen uçamayıp tekrar dönüp kafesin üstüne konuyor. Hatta düştüğü bile oldu. Çiftleşmedikleri için olabilir diye düşündüm. Kafes aldım. Hiç girmediler, kendim yaptım. Onada girmediler gittim bir tane daha aldım. Ama ne yazıkki bu kafesede ilgi sıfır. Erkek kuş hasta olabilirmi? Yada birbrilerini eş olarak görmüyor olabilirlermi? Oysa halada çok iyi anlaşıyorlar. Çiftleşmelerinin erkeğe bir faydası olurmu? Yada başka sorunlara başka önerileriniz varmı? Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
fikrim yokkk
Arkadaşlar bir bilgisi olan varsa yardım etsin. Yavrulama olayı fln önemli değil ama kuşun o halde olması beni çok üzüyor. Ne yapabilirim?
walla yeni konu aç ismidahadikkat çekici olsun o zaman yanıt alırsın.