Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
türk kanaryası - 2.sayfa
10 çift türk kanaryası çifti 100 tl 10 çiftini alana 75 tl ye bırakırım tek tek yollamaktan sıkıldım 0506 345 88 38
Akif kardeş!!!!!!melez kuş üretimi ve florya benim senelerdir yaptığım bir iş!!!!!!!!!!!!!fakat saka x kanarya melezinin üretken olmadığı,hatta sakanın herhangi bir kuşla olan melezinin üretken olmadığı sorusu, artık %99 garantilenmiş bir cevaptır....bazı melez kuşlar ergenliğe safkan olanlardan daha geç girerler ama bu sadece üretken olanlar için geçerlidir!!!!bu verdiğim tablonun dışı bir üretici melez sadece sürprizden öte geçmez........ yani saka melezi 5 yaşındada olsa sadeve kısırdır ve balıcı kullanılır başkada işe yaramaz(dişiler)
Dişi melezler bakıcı olarak kullanılır ama erkek ve dişi melezlerin tümü kısırdır!!!!!!!!!!!!!!!!
melezlerin hepsi kısır olcak diye bişey yok bu yuzde 99 oldugu için söleniyor kısır olmasınn sebebi kromozom sayılarının uyuşmayışından kaynakların mesela örnek vercek olursak eşek x at = katır katırı kısır olarak kabul ederiz ama suanda dünyada bilinen ve kayıt altına alının 69 katırın üretken oldugu bilinmektedir saka x kanaryada cok az bi ihtimal de olsa verimli döllü yavrular cıkacaktır bu genellemeye kesin demek pek doğru olmaz ama uğraşmayada değmez izmirde sayın özgür abimiz geçen sene iskete x kanarya melezinden yavru aldı bendeki iskete melezi kısır ama çiftleşiyo yumurtalar boş bunlar denk gelebilir ama nadir şeyler genellemeye alınca kısır oldugunu sölemek mantıklı olur tabi SAYGILAR...
Kardeş!!!!!!!bu %99 haricinindeki %1 lik bölüm zaten muallakta kalıyor.......yani herzaman kuşculukta bir acaba var.ben burda saka x kanaryadan alınmış bir melezden yavru alınmaz diyorum,çünkü avrupada bu işi yıllardır deniyorlar ve alamadılar..bir söylentiye göre latino veya satinet sakayla beyaz al mozaikten alınan melezden yavru alınmış.....mış diyorum çünkü makalede okudum. ben gördüğüme inanırım. arkadaşım 34 yaşındayım ve babadan kuşcuyum, istanbul fatihte çocukluktan başladım kuşculuğa ve samsunluyum yani bu işin menbağında floryacılar kahvesinde yetiştim!!!!!!!!!!!!!illaki kanaryalar üretilirken belli seleksionlardan geçti.......timbradolarda susamcık geni olduğu,ispanyolların bu kuşu kullanarak timbradoları ürettiği,kırmızı factor kanaryaların geninin venezüella isketesine dayandığı herkez tarafından biliniyor.....şimdi bazı üretken olmayan melezlerde belli oranda çok düşük yüzde ile bazı üretkenlere rastlanmış olması,bunu genele vurmaya gerektirmez........saka x kanarya melezleri denenebilir ama ben size söylüyorum olmaz!!!!!!!şu iskete melezinden alınan yavrunun resmini yayınlarsanız bakmak isterim çünkü ilk defa duyuyorum böyle birşeyi!!!!!!!!!!
Akif abi resmi bende yok ama özgür abimiz izmirli yolun fln düşerse bi görüşebilirsnz ben yardımcı olurum o konuda Saygılar..
eğer fırsatın olursa resimleri görmek isterim!!!!!!eğer yüklersen:)
türk kanaryaları satılmıştır bu saatten sonrada almak veya göndermek sakıncalıdır.