Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

bulunmaz hint kumaşı parçalı saka(yakalama) - 2.sayfa

http://img381.imageshack.us/img381/8325/paral.jpg

img

yakalabune

15 yıl 5 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadasım ekledık senıde.. soyle bır problem var fıyat nedır dıyoruz bısey solemıyorsun..350 verdıler vermedım dıyorsun. yıne soruyoruz sen ne ıstıyorsun fıyatını soylermısın dıye sen yıne dıyorsun ben 350 ye vermedm aldıgım fıyatın ustunu beklıyorum dıye. tamam o zaman sen ne ıstıyosun dıyoruz sen yıne soylemıyorsun bı anlam veremedım acıkcası. saygılar

img

yasi

15 yıl 5 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

pigmentlerinde bozukluk olan kuşda aranması gereken en belirgin vasıf kuşun ERKEK olmasıdır dişi olan kuş ise meraklsı için paradır

img

hpkerr

15 yıl 4 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu cıns kuslar orjınal akgerdan veya parcalı kuslar domınat kuslardır dısı veya erkek fark etmez yavru alına bılınırse kendıdısı gıbı vasıflı eslerdekı yavrular %100 kendısı gıbı duz es secımlerınde %30 gıbı oranlrda vasıflı yavru verır ıns bu guzelım kus ıyı bır uretınıcın elıne gecer

img

akgerdan_yilmaz

15 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar!!!!akgerdan yılmaz arkadaşın dediği gibi,akgerdan ve parçalı kuşlar siyah gözlü beyaz sakanın taşıyısıdır.... 1 akgerdan 2 parçalı 3 albino 4 beyaz kafa bu tip sakalarda mutasyon özellik kanaryadaki tepe faktörü gibi düşünülebilir...yani anne veya baba yavruya bu özelliğini geçirir dominant özelliktir!!!!!bunun harici agat,euma,kahve ve satinent gibi özellikler anne veya babaya bağlı olarak sadece erkek yavrularda taşıyıcılık olarak görünür.erkek yavrularda % 50 oranı spalt özelliktir!!!!!!!!!! doğadan yakalama sakayla(parçalı)veya akgerdan x akgerdan dan sadece akgerdan yavru alınabilir!!!!!oda % 50 gerikalan kısım doğalrenk saka olur......bence yavru alınmış denenmiş ve damarı belli olan üretim sakalardan alınacak sonuç daha bi garantidir.ben doğadan yakalama niteliksiz kuşların üretime kısa vadede bir verim sağlıyacağı konusuna tereddütlü yaklaşıyorum,ama zaman problemi olmayan ve üretimde deneyimli insanların bu tip kuşları fazla bir ticari amaç gütmeden yakın çevreleriyle kan takasına girerek bu kuşların doğru ellerde üretime girmesinden yanayım..........sırf bu rezil satışlar yüzünden bir ara 4 mevsim kuş tutuldu....buna benzer forumlarda insanlar birbirine sövdü!!!!!!!!!elindeki fazlalığın satılmasına karşı değilim ama bu tip sağdan soldan kuş toplayıp satana karşıyım bu benim kendi görüşümdür beni bağlar katılmayanada neden katılmıyorsun demem kendi takdiritir...........bence bundan sonra daha kaliteli damızlık üreterek birbirimize bu şekilde destek olalım!!!!!!!!!herkeze saygılar sevgiler.... Mehmet Ali Şen

img

maga_3455

15 yıl 7 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

güncel...

img

yakalabune

ÖZEL MESAJ

sevgili arkadaşım yasi bu kadar şeyi yazacağına ekle öğren.eklemessen öğrenemessin kardeşim.

img

yakalabune

ÖZEL MESAJ

sevgılı yakalabune ekledım ve en az 10 kere fıyat sordum sen bana he seferınde soyle dedın (350 verdıler vermedım aldıgım fıyatı bıle vermedıler) ben ısrarla arkadas kus senın sen fıyatını soylekı ona gore konusalım dememe ragmen soylemedın hayırlısı olsun ınsallah degerını bılen bırı alır deyıp kapattım msn yı.

img

yasi

15 yıl 5 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ok kusura bakma arkadaşım.tkrr konuşuruz kısmetse.

img

yakalabune

ÖZEL MESAJ

günceldir.

img

yakalabune

ÖZEL MESAJ

engin abi kuş cok güzel alana hayırlı olsun 600 e verirsen ben alırım abi değerinden azdır belki ama şuanki durum böyle :):)

img

kingmajor

15 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ