Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

lepisteslerden yavru almak için akvaryumumda canlı bitki bulundurmam şartmı?

arkadaşlar yeni bir akvaryum kurdum lepistes bsleyeceğim ama yanına daha hangi balıklar olur barışçıl geçinebilecek ve kolay yavru alabileceğim.canlı doğuranların hepsi birbiriyle uyumlumudur akvaryumuma daha hangi malzemeler almalıyım lepisteslerden ve diğerlerinden yavru almak için ve hangi filitre çeşiini kullanmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim

img

mehmet345

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eğer yavruları ayırıp bakmayı düşünmüyorsan bol bitkili bir akvaryum yavruların kurtulması açısından çok faydalı olur. Onun haricinde paketlemede kullanılan rafyalarıda kullanabilirsin. Daha yaratıcı şeylerde yapmak mümkün. Ama bence en iyisi yavruları ayrı bir akvaryumda yetiştirmen. Çok sık (günde 5-6 kez gibi) beslemen fazla yemleme yapmadan. Suyun yem ile aşırı kirlenmemesi lazım. Haftada 3 kez filanda %20 gibi su değiştirmen. Yem olarak artemia, mikrokurt ve kaliteli markaların toz yemlerini öneririm. Özellikle artemia çok faydalıdır yavru büyütmede.

img

scorpion26

18 yıl 8 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrb mehmet345 lepistes balıkalrını seçmişsin...güzel..bence yalnızca lepistes beslemen en saglıklı yani lepisteslerle baka balıklar besleme derim bana güven.çünkü lepistes her ne kadar nazik görünsede yüzgeç yemeye bayılırlar..ama genelde barışçıldır bunun dısında yavrulaması ve yetiştirmesi kolay bir balıktır, gebelik süresi 20-40 gün süresince değisir genelde 27 gün sonra yavrularlar.balıklar yaklaşık 3 ayda cinsel olgunluga ulaşırlar bu yüzden kısa zamanda çok fazla balıga sahip olabilirsin..eger yavruların varsa filtre kullanmanı tavsiye etmem hava taşları gayet ideal bu konuda..Akvaryuma sıkışamayackları büyük delikleri olan kayalar koyarsan çok rahat ederler.bu balıklar biraz oraya buraya girmeye bayılır ve sonrada ölümleri kaçınılmaz oluyo..o yüzden kullandıgın akvaryum malzemeleri sade olsun..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

19 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam mehmet345;

Lepistes  görünüşü ince uzun balıklardır. Erkekler daha küçük ve renklidirler. Doğadaki basit örneklerinden seçici üretim yöntemleriyle çok çeşitli renklere ve kuyruk biçimlerine sahip gösterişli ırklar üretilmiştir. Dişiler genelde renksizdirler; daha çok grinin açıklı koyulu tonlarını taşırlar.

Cinsiyet ayrımı:

Erkekler daha küçük ve renklidirler. Dişilerde anal yüzgeç üçgen biçimindeyken erkeklerde gonopod adı verilen ince uzun üreme organına dönüşmüştür.

Beslenme:

Kaliteli kuru yemler.

Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:

Çok çeşitli su şartlarına uyum sağlayabilen oldukça dayanıklı balıklardır. Yanlız düzenli su değişimleri ihmal edilmemelidir. Örneğin: 2 haftada bir %15-20 oranında eski akvaryum suyu dipten çekilerek yerine en az 2 gün dinlenmiş musluk suyu. Musluk suyundaki kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için dinlenmiş suya iyi bir su hazırlayıcı (örn. BioPlast AquaClean) eklemek yararlı olacaktır.

Lepistes, bir grup balığıdır; en az 6'lık gruplar halinde gruplar halinde bakılmaları önerilir. Bir erkeğe iki dişi düşebilir. Dişi sayısının erkeklerden fazla olması sürekli erkekler tarafından kovalanan dişilere ara sıra dinlenme şansı verecektir.

Lepistesler, plati, neon balığı, rasbora gibi diğer küçük sakin balıklarla bir arada tutulabilirler. Akvaryum yeterince büyükse ramirezi, kakadu ve agassizi gibi cüce çiklitlerle de beraber beslenebilirler.

Bol bitkili akvaryumlardan hoşlanırlar. Akvaryumculuğa yeni başlayanlar için de önerilebilecek bazı bitki türleri: Cryptocoryne wendtii, vallisneria spiralis, anubia barteri, vesicularia dubyana. Salvinia, lemna minor (su mercimeği) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru lepisteslerin saklanmaları ve beslenmeleri için çok yararlı olurlar.

Üreme:

Çok kolaydır. Kullanılacak akvaryum en az 20 litrelik olmalıdır. Dişiler ortalama ayda bir, 10-40 arasında yavru balığı canlı olarak dünyaya getirirler. Daha çok genç dişiler kendi yavrularını yeme eğilimindedirler. Toz yem de yiyen yavrular, yumurtadan yeni çıkmış artemia larvalarıyla beslenebilirlerse çok daha hızlı gelişirler. Dişiler üç ayda, erkekler daha da çabuk cinsel olgunluğa ulaşabilirler.

Stresli bir ortam, örneğin akvaryumda rahatsız edici kuyruk yiyen balıkların bulunması, lepisteslerin sağlığını olduğu kadar dişilerinin düzenli yavrulayabilmelerini de olumsuz yönde etkiler.  Thumbs Up:))

Sevgiler. 





img

deepfıshıng48

18 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

lepisteslerden yavru almak için uğraşmana bile gerek yok zaten inanılmaz bir hızla ürerler 28 günde bir yavru yaparlar ama lepistes besleyeceksen damızlık olanlardan al onlar daha iri ve güzeller ayrıca canlı bitki yada plastik bitki koyarsan dişi bitkinin içine girip doğuruyo yavrular yenmeden büyüyolar ayrıca bende bir dişi var hiç çiftleşmeden 3 kez yavru verdi spermleri depo ediyolarmış bazı türler

img

volkaaan

18 yıl 7 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardeş ben zonguldaktan yazıorum sana tavsiyem lepistesler doğurduktan sonra onları başka bir bölüme al canlı bitkiye ben gerek duymuyorum tabi akvaryumun 90 cm den büyükse gerek var üretimde sana başarılar:::):)):))):):)

img

zonguldak67

14 yıl 3 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ