Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
İlk kuluçka tecrübem
Dün pazar gününü makinamın başında geçirdim. Sabah başlayan çıkımlar p.tesi sabahına kadar devam etti. Tabi heyecandan bende ne uyku kaldı nede başka iş yapabildim. Rabbim bu nasıl bir mutluluk nasıl bir heyecan anlatamam. 40 yumurtadan 20 çıkım aldım. Brahmalarım beni mutlu ederken. Sussexlerimin horozumun henüz dölleyemediğini öğrendim. 40 yumurtanın 10 tanesi boş 10 taneside çıkım gerçekleşmedi. Kırıp baktığımda bazısının gelişimini tamamlayamadan öldüğünü bazısının kabuğu çatlatmasına rağmen çıkamadığını gördüm. Makina yapım işi tammen tecrübe ile olduğunu daha iyi anladım. Makinamda revizyona gitmem kaçınılmaz oldu. Gerçi zaten yeni bir makina yaptığım için şu anki makinamı çıkım için kullanacağım ama yine de fanın yerini konumunu falan değiştirmem çıkım randımanı için gerekli diye düşünüyorum. Ama her şeye rağmen bu heyecan bambaşka bişi. Allah arzu eden herkese bu tadı tatmayı nasip etsin. Çocuklar gibi şen oldum.
GÖZÜNÜZ AYDIN EFENDİM
arkadaşım önce tebrik ederim ve kabugu kıramadan ölenler makinanda nem oranın düşük oldugunu gösteriyornem civciv çıkımında 0/090 lara varacak ki çıksın ölüm nemden sana önerimi de yapabilirsin makinenin içine kahve makinesi koy son iki gün ara sıra çalıştır fazla degil nem yükselir çıkım yüzde 90 lara varır bol evciller
Tebrik ederim İlyas kardeşim ilkinde kayıbın olmasına ragmen o heyecanı yaşamış olman ne güzel inşallah o heyecanı hic bir zaman yitirmez ve birtahakilerde daha fazla verim alırsın saygılarımla Erhan Atak [email protected]
Yumurtaları makineye koyduktan 4-5 gün sonra ışıkta yumurtalara bak. Tutmuş mu diye.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İllaki bundan sonra daha dikkatli olacağım emin olun.
öncelikle tebrik ederim aliturkyılmaz abinin söylediği doğru nemi arttır ve fanı tam ortaya tak daha verimli çıkım olacaktır biz deneyerek öğrendik allah devamını getirsin...
Teşekkür ederim. Allah razı olsun.