Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
YARDIM;KULUÇKALIK YUMURTA YIKANDIĞINDA CİCİV ÇIKARMI
SAYIN ARKADAŞLAR ELİMDE YANLIŞLIKLA YIKANMIŞ YUMURTALAR VAR ACABA MAKİNAYA KOYSAM ÇIKIM ELDE EDRMİYİM BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER.TEKİRDAĞ MURAT KIRBAŞ
Murat bey benim makinemde yaklaşık 10 günlük yumurtalara var ben bu yumurtaları makineye koymadan limon tozu su ile yıkadım.Çıkım esnasında kabuğun kolay kırılması açısından.Zaten normalde de yumurtaları dezenfekte etmek amacıyla makineye koymadan yıkamak daha iyi olur.Eğer sizin yumurtalarınızda sadece su ile yıkandıysa hiç bir sorun olmaz makineye koyabilirsiniz.
Yalnız yumurtalar suyun içinde bekletildiyse oksijen alamadığından dolayı embriyo ölümü olur dolayısı ile çıkım olmaz. Sadece yıkandı ise birşey olmaz. Yeterki suda bekletilmemiş olsun.
ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...
Yumurtalar toplanır toplanmaz 10-13C sıcaklık ve %70-80 nispi nemde nakliye anına kadar muhafaza edilir. Pazarlamada problem oluşturacak derecede kirli yumurtalar belirli kurallara göre yıkanmalıdır. Yumurtaların tıkandıkları kaplar temiz olmalı, bakteri üremesine engel olmalı; kullanılan su temiz ve 38-42 C sıcaklıkta olmalıdır. Yıkanmış yumurtlar hiçbir zaman uzun süre depolanmamalıdır