Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

floryacılardan bır rıca

istanbul uskudar florya severler dernegıne bır arkadasımın davetı uzerıne gıttım ve orda bır olayla karsılastım floryalar çift ortuyle kapanmıs artı o bezlerın ustu bırde hedıye kaplama kagıtlarıyle sarılmıs o hayvan 1 hafta oyle o sartlarda dursun olakı onu açtın 2 dakıka gues vurdu veya senı gordu kı halıyle hıç ınsan gormuyor zındana kapanmıs o hayvan kı çok urkek bır hayvandır kendını çatlatmaktan baska sansı yoktur bır adettır floryayı kapatıyorrlar evet sıze saygı duyuyorum ama açık ta da otuyor ve ben ıddaa edıyorum açık daha da kalıtelı otuyor lütfen hayvanların ısıga ıhtıyacı var o hayvan sağlıklı olamaz rıca edıyorum florya kapamadan vazgeçın yada sız 1 hafta kendınızı odaya kapatın ve tum ısık alan bolumlerı ısık gekmıcek sekılde kamufle edın ve bır hafta sonra anıden odaya ısık verın ne hıssedersınız

img

vedabuseni

15 yıl 3 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İyi akşamlar sevgili karadenizli hemşerim!!!!!!!!! bu yazıyı okuyunca yazayimmi yoksa yazmayayimmi diye düşündüm.şimdi hemşerim bundan 1-2 gün önce bir florya topiğine,FLORYANIN ÜSTADI diye bir konuda yazı yazdın.florya konusunda masterini yaptığını ve yüksek lisansını,doktoranı falan tamamladığını ve nerden icab ettiyse ötümünü kanarya ile kıyasladığını okudum.ben hemen altına, kardeş !! kuşların ne ağırlıklı ötüyor,canelyemi kurbağa desenlimi falan diye yazdım.başka bir yere aynı gün, ben pekte anlamıyorum gibi birşeyler yazdın.ALINMACA YOK sevgili hemşerim!! florya konu olunca ben bu konuda hassas oluyorum. 1-en baştaki hatan hiçbir florya ustası kendini bu şekil taktim etmez..(en azından ben bulunduğum ortamda asla yapmadım yapmam) 2-kanarya(ötüm kanaryaları)puanlama biçiminde öter, floryalar sayı biçiminde makara şeklinde öter.ötüm prosedürü birbirinden tamamen farklıdır. 3-florya kuşuna bakan asla o kuşa eziyet etmez...3-4 ay dinliyecem diye 8 ay bok temizler ama bundan şikayet etmez 4-floryacılık bir kültürdür,saygı ve sevgi ortamında insanlar paylaşımlara katılırlar.çıraklık ve ustalık gibi kademeleri olan gayet saygın bir sanattır. 5-hiç bir kuşcu,floryacılar kadar çok kuşu azad etmez..ötmeyen kuş doğaya geri salınır,,,hiç bir floryacı yuvadan yumurta almaz ve kendine kuş tutar onuda kolay kolay satmaz. 6-beyaz olan örtüde zaten kuş ışık alır,ambalaj kağıdıda açık renk paketlenirki kuş dış etkenlerden etkilenmesin.koyu paketlemenin anlamı başkadır,akşam üstü ötmeyi alışkanlık edilmiş kuşlarda koyu renk paket yapılır ki ortamda gündüzleyin ötsün. 7-açıkta öttürdüğünü iddia ediyorsan ve bu kuşu böyle ortama sokacaksan.....getirirsin kuşu er meydanına öttürürsün açık olarak, bizde seninle ve kuşunla gurur duyarız. 8-toprağım darılmaca kırılmaca yok.......ben babamla bile florya konusunda aynı sana yazdığım şekilde tartışırım....bak hemşerim bu kuşu öttürmek için 100 sene evvel bu yöntemleri bulmuşlar.bu tip kuş besleme yunanlıların ve türklerin ortak kültürüdür.başka bir şekilde öttürme olsa neden hayvanı kapatalım değilmi?biz kendimize hazırlamadığımız mamayı bu hayvanlara hazırlıyoruz..:)yani bizim için kıymetli bir kuş bu,evlat gibi.....kırılmadan gücenmeden beni anlayacağını sanıyorum kardeşim......eğer seni üzecek şekilde konuştuğumu düşünüyorsan kusura bakma,ama bunu yazmak zorundayım..........

img

maga_3455

15 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet canarya dırt fırt evet sıze gore katagorıler katılıyorum bende dıyorumkı kusumla yarısmak ısteyenler2 at sonra gelın yarıstıralım sız kapalı ben açık pekı su an neden almaz dıyorsanız yavruda melez alcam

img

vedabuseni

ÖZEL MESAJ

Bizim kuşlar 2 aya kadar iyece dikilmiş olur...bekleriz sarıyer veya beykoza...ben 2 günlüğüne mayıs gibi istanbula gelicem görüşürüz orada ALLAHA emanet olun..........:)

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

Ayrıca..ben sinoptan, artvine kadar olan bölgeye ayrı bir sempatim var(karadenizliyiz olcak o kadar)ben karadenizli kuşcuların bu konuya olan merakını sonuna kadar destekliyorum...hep istanbuldan değilde birazda bizim oralardan çıksın uzun kuşlar ve iyi floryacılar........:))ben biraz toprakcıyım:)) isterimki hep iyi şeyler bizden çıksın......imdat kardeşim....inşallah kuşlarından tüyleri kadar yavru alırsın...ömürleri makaraları gibi uzun olur.............çalışmalarında başarılar dilerim ....sürçü lisan ettikse affola......allaha emanet ol!!!!

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

İmdat kardes bu kuşların her yerde beslenme sekli aynıdır .kuşlar örtülü ve paketlidir.kuşlar güneşli havada açılır güneşlendiririr. güneşi ısı görürler.bu kuşlar gezmeyi severler.flurya ,cılık ay ayrı birseydir. ne öttügünü bilmek anlamak lazımdir. sarıyer, beykoz, üsküdar her yerde aynıdır

img

fider2

ÖZEL MESAJ

Mehmet Ali bey e her ne kadar fluryacı olmasamda Camiaya ve Kuşa yakın bir olarak baştan sona hak vermemek mümkün değil. İmdat bey fikrini söylemiş ancak yüzyılı belki yüzyılları aşkın bir gelenek ,bir racon , bir usul adap ile sabrın tecrübenin karşılığında günümüze kadar ulaşan muazzam bir Fluryacılık kültürü, aşkdan öte tutkusu belki şahsen ancak emekli olduğum zaman yapabileceğim bir uğraş diyebileceğim kadar meşekkat isteyen ucu bucağı görünmeyen bir okyanus. Bu sebeple öten bir kuştan öte mübalağasız bir Savaşçı bir dövüşçü yetiştirmek kadar zor olmanın yanında ustalaştıkça tevazunun adeta zirve yaptığı muazzam bir olgu.Buradan tüm gelmiş geçmiş büyük üstadları yad ederek saygıyla anıyor bilgilerini bizlerle paylaşmaktan ötürü şükran ve hürmetlerimi boynuma borç biliyorum.

img

kuşadam

17 yıl 10 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu arada bu konu hakkında nacizane haddim olmayarak Kuşun bakımının ,Yemlemenin mevsimlik bakımının ,paketlemenin ,elindeki kuşu tanımanın,Ötümü tanımanın,öttürmenin, gerektiğinde susturmanın,ve er meydanına çıkarabilmenin,bir ustanın yanında kuşunla oturabilmenin ve yeri geldiğinde kuşunu alıp hemen o ortamdan ayırlabilmenin ve kuş sandıklamanın incelikleri günümüze kadar en ince detaylarıyla üstadlardan çıraklara ulaşmışken bu konu da neyin daha iyi ve daha uygun olacağı konusunda şüphesiz tecrübenin ve yılların birikiminin tartışılmazlığı görüşündeyim.

img

kuşadam

17 yıl 10 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Şimdi sayın hocam!!!!!!!isminizi ve yaşınızı bilsem ona göre daha bir rahat hitab edeceğim sayın kuşadam!!! eğer uygun görürseniz ben size hocam diyerek hitab etmek isterim:) Beni bu sitedeki çoğu arkadaş floryacı olduğumdan 45-50 yaşlarında biri sanıyor......:))hani florya biraz eski kuşcuların rağbet ettiği bir kuş ya ondan:)).benim yaşım 34 bir floryacıya göre genç sayılırım birazcık.lakin çocukluğumdan beri buna hevesli olduğum için,biraz bişeyler biliyoruz ustalarımız sayesinde. Benim floryacılığı öğrendiğim ortamda ustalar bile fazla konuşmaz,fazla birşey anlatmazdı.ketumdular yani.bu işin usulünü adabını öğrenirken,kahvede yanımızdaki kuşu hep sustururdum.birgün mesut abi dediki müdahale etme belki uzun ötecek nerden biliyorsun?çırlasa susturursun.!!ben dedim,neme lazım çırlar mırlar kovarlar şimdi!!!!!!!:))ortamda pek konuştuğumu hatırlamam,hala öyleyim.asla kendimi usta olarak tarif etmem.çünkü bu kuşun her an bir sürprizi olabilir.....ustalar bile bazen susarlar.....en iyisi ortamda kuşun konuşması..ben böyle düşünüyorum....... ben pek kuş beğenmiyorum,bu konuda herhalde biraz kıl bir insanım:)kaç sene ortama takıldım 2 sefer kuş soktum ortama...biri makara peşine çıra düştü öterken hemen müdahele ettim çıkardım kahveden,öbürünün ağzına göre makara bulamadım,birgün bir yere gittim kuşcular kahvesine ismi mevzu değil.......5-10 kafes vardı alayı çır.........kuşu ordan kaçırdım...... yani işin özü ne zaman çok sağlam bir kuş denk getirecem...o zaman ortama sokup öttürüp gidicem.....veya bendeki kuşun ayarı bir kuş o ortamda iyi olarak görülüyorsa o zaman kuş öttürürüm.ben tam olmayan hazırlıkla iş yapmayı sevmiyorum..bazen evde öten kahvede tık yapmıyor....elimizde kafes,boyacı sandığı gibi oraya buraya gezmeyi sevmiyorum.... yani hocam şimdiki sistemim başka...üretimhanenin eksiklerini halledince sadece doğal renk ve mutasyon florya yapmayı düşünüyorum, ama geleneksel biçimde....kuşlar mutasyon veya doğal renk olabilir,bileziği olabilir ama onlar renk kuşu değil florya...ben floryanın florya gibi beslenmesinden yanayım..eğer kuş damarlıysa mutasyonda olsa öter,yakalamada olsa öter...ben kendi yetişdirdiğim,kendi büyüttüğüm kuşla gurur duymak istiyorum.inşallah şu taşınma işini halledip kuşları tekrar toparlayınca dönüş yapıcam ortama!!!!!!!!!! sevgi ve saygıyla kalın allaha emanet MEHMET ALİ ŞEN SANSUNLU FLORYACI.......

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

Aklıma gelmişken birde şu olaya dikkat ettim!!!!!!! bugün youtube da kuşcular kahvesi florya yarışmalarını seyrettim..orda toplanan insanların % 95 ini sima en(yani yüzünü görmek anlamında)tanıyorum bazıları tanıdık değil,ama yaşları olan insanlar.....bazılarını taaaaaa çoculkuğumdan görmüşlüğüm var...eski ustalardan..,bir kaçı benden 5-10 yaş büyük gerisi hep yaşlı insanlar...yani söylemek istediğim gençlerden talepte yok galiba bu işe......korkarım ben ve benim emsalim birkaç kişi son jenerasyon olarak kalıcaz........

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ