Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
UN KURDU
slm arkadaşlar doğa kuşlarına vermek için un kurdu ve et kurdu nasıl üretebiliriz pratik bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim ve doğa kuşlarına kızıştırmak için canlı cansız yem olarak neler verilebilir yardımlarınız için tşkler... özellikle canlı yem üretimi konusunda bilen arkadaşlar yardımlarını esirgemezlerse sevinirim...
http://www.canliyemci.com/unkurdu.htm bu un kurdu için et kurdunu ise...plastik şişeye biraz parça et atıp gölge bir yerde 3 gün asılı tutun,sinekler yumurtlayınca,içine ince testere talaşı veya kepek unu atın....1 haftada hazır oluyor ama dezenfekte lazım biraz.....vede haşlayıp vermek daha iyi.. Mehmet ali şen samsunlu floryacı
ayrıca e vitamini eksik etme,karahindiba çok faydalı bu dönemde ve spirulina......bunların,harici karınca yumurtası ve gammarusda verilir.......
Gammarus bünyesinde tuz barındırdığı için fazla verilmemesi lazım.. (Akvaryumcularda bulabilirsiniz)
ayrıca canlı yemci askerde....
un kurdu larvasını nerde bulabiliriz ve un kurdunu bir ayakkabı kutusu büyüklüğünde bir yerde üretirsem kaç takım doğa kuşuna yeter. msj ve yardımlarınız için çok tşk ederim.
Slm mcd kuşları kızıştırmak için tohumlar.pancar tohumu. marul tohumu- nijer-gri hashas,-susum-perilla tohumu-ısırgan tohumu-şalgam tohumu-devedikeni tohumu-semizotu tohumu-keten tohumu-ananas- hindi bağ - bunları kullana bilirsin kolay gelsin
fider bey bilgileriniz için tşk ederim ama bu saydığınız tohumların kğ su genelde 10-20 tl civarı ben dedim belki un kurdu ekonomik olur ondan. engin bilgileriniz için çok tşk ederim saygılarımla...
kuşlara gammarus verilebilir sakıncası yok,en güzeli kendin toplamak...ayrıca canlı yemcinin askerde olduğunu biliyorum ama üretim için en detaylı bilgi onun sitesinde.....şu an un kurdunu ancak finch üretenlerden alıp sen kendin üreticeksin.
mcd arkadaşım bunları kilo ile değil 20 -25 gr alacaksınız hepsini karıstırıp haftada bir verirseniz yeterli olacaktır