Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
kekliklerde kavga
selam arkadaşlar bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var bende bir erkek iki dişi kekliğim var ama bugün erkek dişiği çok fena hırpalamaya başladı ve diğer dişide bu kavgaya katılıyor neden kavga ediyorlar acaba bu konuda yardım larınızı bekliyorum (kavgayı başlatan erkek)
kavga oldugundan emin misin ? ciftlesirkende erkek zor kullanır genellikle, kafa göz yaralanması yoksa sorun etme o ciyaklamaları
ilginiz için teşekkürler inşallah çift leşiyorlardır
kardeş kekliklerin kısışmazamanında böyle kavkalar oluyor sorun olmaz iki dişi vardedin eğer kavga ederseler diğşilerin birini ayır sonuçabak ozaman söyle hayırlı günler
Dişi keklikleri ayır, erkek bir gün birinin yanında kalsın ,bir gün ötekinin,yumurta sezonu bitene kadar.Dişilerinden dayak yiyen zayıflık göstermiş,diğer dişi kıskandığı ve zayıf bulduğu için unu dövmüş erkekte içgüdüsel olarak güçlüden yana olur.(ayırmazsan sonuç %50 ölüm)
ilginiz için teşekkürler bugün dişinin bir tanesini ayırdım ense tarafı bya bi yarılmış onu kendi haline bıraktım inşallah bir şey olmaz herkeze iyi akşamlar
antibiyotikli yara merhemi sürsen olurdu ama uğraşamam dersen en azından zeytinyağı sür,çok faydalıdır,(tabi egeli değilsen kullandığınız zeytinyağının kalitesi tartışılır)
slm egenin zeytin yağı kadar güzel olmasada gemlik zeytin yağım var dondan sürerim ve bugünde diyer dişiye saldır maya başladı gerçi bu dişikadar da kovalayıp sars mıyor