Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

sultan papağanı

sultan papağanı konuşmayı öğretirsek eğer diğer papağanlar gibi konuşabilirmi? ve dişileri konuşuyormu?

img

_____

19 yıl 8 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cennet papaganlari konusma yetenegi cok sinirli olan bir turdur. Ozel ilgiyle belki, bir ihtimal 1-2 kelime konusabilir.Kisacasi cok zor.Fakat konusma yetenegi turden ture degistigi gibi ayni turdeki iki kustan biri konusmaya megilli digeri bu konuda yeteneksiz olabilir. Biraz sans isi, ayni kelimeyi surekli tekrarlayin, islikla iletisim kurmamaya ozen gosterin.Diger aile bireyleriyle papaganin karsisinda karsilikli konusun(ayni kelimeyi tekrarlayarak) bu kusunuzun ilgisini cekebilir. Fakat dedigim gibi cok zor, konussa bile bu cok net bir konusma olmayacaktir.

img

adograr

19 yıl 9 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

adograr bu cennet papağanı farlı tür sultan farklı tür.ıslık çalmayı iyi öğreniyorlar.ama konuşanına rastlayamadım :(

img

busterbunny22

19 yıl 8 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Buda guzel adograr benim cennetlee yazdigim mesaji almis aynen kopyalamis ama maalesef sultanlarda da durum hemen hemen ayni..

img

parrotstr

19 yıl 11 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

niye konuşturan varmış senin varmı sultan papağanın ayrıca eve alışması için bir iki hafta kafesten çıkarmamak gerekirmi?

img

_____

ÖZEL MESAJ

slm sultanlar konuşur ve erkek yavruları konuşmaya elverişlidir dişilerde ise daha çok taklit olarak ,ıslık vs.kapı zili sesleri çıkarabilirler.

img

erhan70

20 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

birader sultanlara ıslıkla yaklaşırsan konuşma yeteneğii körleşiyormuş ve ıslık çalmayı daha çok isterlermiş doğrumu acaba?

img

_____

ÖZEL MESAJ

Slm.benimde bir çift sultan papağanım var.Her ikiside bana çok küçükken geldiler.Erkek olan konuşuyor.dişi olan ise henüz yeni yeni ötüşlerini ıslık vari çıkartıyor.Ve ayrıca erkek sultanlar eş tutunca konuşmayı keser diyorlar.Doğru bir tez olmadığını düşünüyorum çünkü benimki hala konuşmalarına yeni kelimeler ekliyor.

img

nisan1

19 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Nİsan baya bir kelime dağarcığı varmı?

img

_____

ÖZEL MESAJ

8 Kelime

img

nisan1