Kuş Forumları > Papağanlar
sultan papağanı
sultan papağanı konuşmayı öğretirsek eğer diğer papağanlar gibi konuşabilirmi? ve dişileri konuşuyormu?
Cennet papaganlari konusma yetenegi cok sinirli olan bir turdur. Ozel ilgiyle belki, bir ihtimal 1-2 kelime konusabilir.Kisacasi cok zor.Fakat konusma yetenegi turden ture degistigi gibi ayni turdeki iki kustan biri konusmaya megilli digeri bu konuda yeteneksiz olabilir. Biraz sans isi, ayni kelimeyi surekli tekrarlayin, islikla iletisim kurmamaya ozen gosterin.Diger aile bireyleriyle papaganin karsisinda karsilikli konusun(ayni kelimeyi tekrarlayarak) bu kusunuzun ilgisini cekebilir. Fakat dedigim gibi cok zor, konussa bile bu cok net bir konusma olmayacaktir.
adograr bu cennet papağanı farlı tür sultan farklı tür.ıslık çalmayı iyi öğreniyorlar.ama konuşanına rastlayamadım :(
Buda guzel adograr benim cennetlee yazdigim mesaji almis aynen kopyalamis ama maalesef sultanlarda da durum hemen hemen ayni..
niye konuşturan varmış senin varmı sultan papağanın ayrıca eve alışması için bir iki hafta kafesten çıkarmamak gerekirmi?
slm sultanlar konuşur ve erkek yavruları konuşmaya elverişlidir dişilerde ise daha çok taklit olarak ,ıslık vs.kapı zili sesleri çıkarabilirler.
birader sultanlara ıslıkla yaklaşırsan konuşma yeteneğii körleşiyormuş ve ıslık çalmayı daha çok isterlermiş doğrumu acaba?
Slm.benimde bir çift sultan papağanım var.Her ikiside bana çok küçükken geldiler.Erkek olan konuşuyor.dişi olan ise henüz yeni yeni ötüşlerini ıslık vari çıkartıyor.Ve ayrıca erkek sultanlar eş tutunca konuşmayı keser diyorlar.Doğru bir tez olmadığını düşünüyorum çünkü benimki hala konuşmalarına yeni kelimeler ekliyor.
Nİsan baya bir kelime dağarcığı varmı?
8 Kelime