Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
USTATLARA SORU
evimde beslediyim bir bucuk senelik saka kuşumun yanına dişi kanarya atdım ama nedense yan yana gelince erkek dişiye saldırıyor bıkacgun ayırdım yıne aynı birde şakrak kuşu besliyorum oda bir senelik kanaryanın yanında uysal saldırmıyor neyapmam gerekdiyini bilmiyorum rica etsem yardımcı olurmusunuz sizce hangi kuşu yanına koymalıyım tşk
SAldırıyor derken öterekmi yoksa tütüleyerekmi saldırıyor?
tütüleyerek saldırıyor.
melez almak istiyorsanız eğer sakanız yeterince kızgın değildir. mutlak suretle saka yeteri kadar kızgın değildir.erkek kuşunuz kızgın değil ise dişiyi ayırın ve erkekle dişi birbirlerini görecek şekilde kalsınlar.Dişiyide erkeğide yeterli miktarda tüye sokmayacak kadar kızdırın.erkeğe dişiye oranla daha fazla kızıştırıcı tohumlar verebilirsiniz.(nijer,çimlenmiş tohum ve yumurta maması).kanaryalar sakalara göre daha erken eşe gelmektedirler.günlük ışığı görme miktarı kuşlarda daha fazla bir miktara çıkarın.ben 15-16 saat kadar yapıyorum.ayrıca güneş ışığıda bana göre şart.onun dışında kuşların yerini ve kafesini asla değiştirmeyin oynatmayın.gerisi onlara kalmış.