Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
kuluçka makinası bilgi alışverişi
selamu aleyküm arkadaşlar.kendim yapmış olduğum kuluçka makinamdan 20 tavuk yumurtasından sadece 2 tane çıktı ve malesef 8 tane de oluşumunu tamamlamış ancak yumurtadan ölü vaziyette çıkarttığım cvicivler var. bunun nedeni hakkında bir yorumunuz varsa lütfen paylaşınç ben nem azlığı diye düşünüyorum ama siz ne söylersiniz.
Geçmiş olsun kardeşim.emeğin boşa gitmiş.üzülme.bir dahaki sefere diyecem ama BİR BİLENE BAKTIR MAKİNANI diyorum.bence de NEM sorunu ve oksijen sorunu var makinanda.yazık günahtır bir daha makinanı TEST etmeden yumurta koyma.üzülürsün.bizleri de üzme.bol evciller kardeşime
kardeş nem azlığından da olabilir ve de fan ın ısıyı her yere eşit dağıtmamış da olabilir. büyük ihtimalle çıkmayan yumurtalar, ısıyı diğerleri kadar yeterli alamamış olabilir. makinenin resmini buraya eklersen sana elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.teşekkürler(toros)
değerli arkadaşlar, son günlere doğru herşey normaldi ama. çıkım zamanı ne olduysa o zaman oldu.tabi oksijende olabilir.canlı çıkan civciv nefes almakta zorlanıyodu. ben fanı adaptörle çalıştırıyorum.ve 12 voltluk kademede 7 votta ayarlıydı makinam küçük diye. belkide 12 voltta çalıştırmalıydım. oksijene gelince yan tarafında 5 hava girişi deliği üstede 5 hava çıkışı deliği vardı.
arkadaşlar oksijen az olsa civciv yarı oluşur yarı oluşmaz nem az olursa oluşan civciv çıkamaz yumurta içinde ölür makine ısı sı tam ise yani 37.1 den yukarı ise kesin civciv oluşur bildigim böyle olur nem için de bildigimi söyleyim az gelirse su kabının içine ya bez parçası veya sunger at nem yükselir bir de yüksek olan lambaları düşür daha iyi nem oluşur bol kazançlar
kardeş bir de fanı 12 voltta çalıştır ve de yönünü yumurtaların tarafına yani alt tarafa değil de ters yöne üflet.böylece makinenin içinde gereksiz fırtınalar koparmaz ve her yere ısıyı eşit dağıtır.(toros)