Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

bugün 18 gün oldu

bugün 18 inci gün tavuk kuluçkada ancak yumurtalardan hiç ses cıkmıyor. bazı arkadaslar 18. günde civcivin cıktıgını yazmışlar ve bazılarıda ses duyduklarından bahsetmişler.ama ben hiçbirşey duyamadım. acaba yumurtalar boşmu...

img

mayhos

14 yıl 11 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım selam; tavuk yumurtası ise biz 18.gün bitiminde gelişim makinasına alıyoruz.3 yada 4 günde çıkmakta.yani süren yeni dolmuş 3-4 gün daha bekle derim. dilersen karanlık bir yerde yumurtanın sivri tarafından değilde diğer tarafından el lambası ile bak eğer şeffafsa boş demektir.için dolu karanlık ise bilki doludur.inşallah terslik çıkmazda yüzün güler

img

beytepeli

15 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

beytepeli abimin söyledigi dogru sadec bazen taze yumurtalarca cıkım günü degişir ama genelde 21 gün olarak kabul ederiz saygılarla

img

serkan_3455

14 yıl 10 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Sakın heyecan yapıp yumurtaları kırarak yardımcı olmaya çalışma. Ben kuluçka makinesi yaptığımda ilk denememde nemi belki ayarlayamamış olabilirim çıkamayıp ölmesinler diye bunu yapmıştım 19. gündü fakat sarının son bölümü daha civcivlerin makatından dışarıdaydı. 10-15 dakika yaşayabildiler. Çok üzüldüm. Bilgi sahibi olursun. Senin yumurtalar tavuk altında olduğundan tavuk gerekeni yapacaktır. Zaten 2-3 gün kalmış. Sabret. Hayırlı çıkımlar dilerim.

img

sadobey

14 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hepinize vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.2 yada 3 gün daha bekleyecegim.

img

mayhos

ÖZEL MESAJ

Çıkım başladı mı?

img

sadobey

ÖZEL MESAJ

tüm dostlara selamlar.busabah 1 tane yumurta çatlamış ve folluktan sesler geliyor altına baktım bir tanesi kafasını çıkartmış.biraz yardım ettim azcık kırdım yumurtayı ama sonra elimi bir daha sürmedim herşeyi akışına bıraktım. çıkan civcivler kuruyunca başka yeremi alacagım onları diger yumurtaların üstünde yatmaya devametsin diye bu konuda napmalıyım.yani anne kalkıp gitmesin peşlerinden diye. birde bodrumda tanıdıklarım vardı ilk çıkan yavrulara tereyagında pişmiş yumurta verirlerdi.sado bey bu konularda yardımlarınızı bekliyorum siz ve diger dostların. apartmanlar arsında küçük bir çiftlik kurmak oldukça zordu ama bunu başardım gibi geliyor bana. selam ve sevgiler.

img

mayhos

ÖZEL MESAJ

civcivleri üşütmemen lazım ben eski bir akvaryuma normal ampul takıp hazırladım altlarına gazaete kağıdı koyma. Havlu kağıt koyabilirsin birde su olayına çok dikkat et ıslanmamaları çok önemli. Anne altından kurumuş yavruları alıp tüm çıkımlar tamamlanınca anneye teslim edebilirsin. Bu deneyim çocukken annemden gördüklerim benim çıkımlara daha var. Şimdiden hazırlık yaptım. Deneyimli arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir. CP nin toz civciv yemi var onu verebilirsin civcivlere.

img

sadobey

ÖZEL MESAJ