Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
ömer bey yardım
can beyede yazdım ancak işleri var galiba.bu akşam 6 da 21 gün dolacak.dün bir civciv çıktı bugün iki daha çıkmış altında 7 yumurta daha var.ben bu çıkanları başka biryere almak zorundamıyım üşütürüm diye korkuyorum.annelerinin altında uyuyorlar.yumurtaların yanına civciv yemi döktüm.diger yumurtaların akıbeti ne olur acaba napayım şimdi alayım mı çıkanları.selam ve sevgiler...
Tavuğun altından çıkan civcivleri neden alıyorsun kardeşim dursun yumurta kabuklarını al ve yem vermene de gerek yok henüz 21. gün tamamlansın çıkmayan yumurtaları kontrol et tavuk kendisi civcivleri yem yedirir illaki alacaksan 35 derce sıcaklıkta lambanın altında beklete bilirsin ama bence tavuğun altından alma zaten civcivler bu süre içinde uyurlar. Civcivleriniz hayırlı olsun hepside sağlıklı büyüsünler
İNŞALLAH
haklısınız arkadaşım.çok teşekkür ederim.
Kusura bakma giremedim nete bugün. Gerekli cevabı vererek yardımcı olmuş thares bey.
merhabalar kusura bakma lütfen bakamadım bugün hiç siteye.. ilk önce tavuğun büyük ise dikkat etmen gereken konu civcivleri ezmemesi,tabiki öncelik anne yanı,ama yakınlarına yem ve su koymanı tavsiye ederim.yem tek diyeceğim ilk 1 ay cp 5100 civciv yemi,sonrasında cp 5111 gelişim yemi,,,kardeş suyu sakın soğuk olmasın civcivlerin gerisinde tıkanmaya sebep olur bu olay ve civcivi kaybederiz.ve lütfen suluğa dikkat et civcivler içine düşebilir,ıslanabilir çok önemli..bunlar nerede kartondamı yoksa başka yerdemi bakıyorsun,,, kalan yumurtalara dediğim gibi karanlık bir yerde bak el feneri ile dolumu,boşmu dolu ise ben bekle derim çıkmadık candan umut kesilmez ama boş ise al tavuğun altından ve at..suyuna süpervit bence önemli 1lt.yaklaşık 1 çağ kaşığı at derim...
civcivler ilk 3 gün yemsiz ve susuz kalabilir yumurtanın sarısı üzerine yapıştığından dolayı ilk 3 gün ihtiyaçalrını karşılar aklında olsun yemiyor diye endişe etme ama şunuda unutma lütfen hayvan çıktıktan sonra yem yer ise su ihtiyacı doğacaktır ve bu kural bozulur....