Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
ömer bey yardım
4 ay evvel aldıgım bir tavugum var.ilk geldigi gün diger tavuklar onu biraz dövdüler bu tavuk daha sonraları kimseyle dialoga girmedi önceleri hasta falan sandım ilaç vs verdim ancak yem yemiyor insan kaçkını gibi bişey o bu şekilde davrandıkça digerleride ona sürekli düşmanlar. 4 aydır 1 yumurta yapmadı yemiyorki yapsın ama kendinden küçüklere sürekli saldırıyor onlar yemek yerken falan ama kendisi hiç yemiyor. yada ölmeyecek kadar yiyor.sanki biraz hint tavugu gibi.ırkı nolursa olsun ben bu tavugu böyle gördükçe pisikolojim bozuluyor.elimde yem kutusu ardından dolaşıyorum.huzursuz ve uyumsuz oldugu için onu görmek bile istemiyorum. bu tavuk için ne yapmam lazım başka. bir ara beze sarıp elimde besledim sırf ölmesin diye ama bıktım artık.hasta falanda degil bu arada kavgaya koşturmaya geldimi herkezden önde.yardımlarınızı beklıyorum.selam ve saygılar
Yumurta yapmıyor, herkesle kavgalı, yem yemiyor, insandan kaçıyor... Başka kötü huyu varmı bu tavuğun. Eğer sizin için çok özel bir yeri yoksa ve işinizede yaramıyorsa kesin gitsin.
Washinin önerisini destekliyorum.
Hoşlanmadığın bi arkadaşın varsa hediye olarak gönder.
Kümes değişimi faydalı olacaktır. Kümese yeni gelen üyeler ilk günlerde hatta 1-2 haftada sürebiliyor diğer tavuklar tarafından kabullenilemeyebiliyor. Eğer çok kaçak bir yapısı varsa ve ilk başlarda sağlam darbe almış ise pasif kalabiliyorlar. Çok koşturan hayvan bir tavuktan hamle geldiğinde ani ve hızlı tepki gösteriyor ise ani panik ve kargaşa ortamı kümesin tüm üyelerinin kafasına binmesine sebep olur. Bu tip karakterli tavuklarda alışma uzun sürüyor. Ama alışması bir gün süren piliç bile gördüm. Bende bir denizli var. ilk geldiğinde çok darbe yedi şamar oğlanına döndü kümeste. Bende bir horoz ile kayın pederin bahçesine koydum aynı gün yumurtlamaya başladı. Sonra onlar ördek beslemeye karar verince onlar bana geri geldi. Geliş muhteşem oldu. Artık dayak yiyen değil döven olarak geri geldi. Şimdi yanına kimseyi yaklaştırmıyor. Kimsede ona bulaşmak istemiyor. :) Msn varsa yazışalım [email protected] yakınız birbirimize sen Pendik`teydin değilmi?
bizim evde elde beslenenlerle kanki olunuyor kesip yemek olayı yada kesip birine vermek olayı yok...kaldıki yumurtalarını bile zor yiyoruz kendimizi tavuklara karşı borçlu hissediyoruz.sevmedigim birine vermek mantıklı ama sonrasını da düşünmek lazım adam kan davalım olur. en güzeli onu tek başına başka bir yere almak olacak.ömer bey benim msn [email protected]