Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Muhabbet Kuşu evcilleştirme
Merhaba arkadaşlar mubişimin bana alışması için bugün nette araştırma yapıyordum ve genelde paylaşılan su siteyi buldum. http://www.muhabbetkusu.org/index.php?option=com_content&view=article&id=59:evcilletirme-ve-eitim&catid=38:evcilletirme-ve-eitim&Itemid=63 burada gördüm ki ben aşamaları atlayarak mubişimi kendime bir şekilde alıştırmışım. Eve geleli 1 hafta oldu ve aldığımızda max 1 aylıktı. onunla hep konuştum ve aldığım akşam koynuma almaya çalıştım kokuma alışsın diye. mubişi olan bir arkadaş öle demişti :) ama ters tepti ve beni hiç sevmedi :( onunla hep konuşuyorum..ama benden kaçıyor...tek olumlu gelişme elimi kafese soktuğumda parmağımı tünek gibi yaptığımda üzerine çıkıyor :) ama dışarı saldığımda üzerimde durmuyor :( sanıyorum bilinçsizce ikinci aşamaya geçmiş oldum ama parmağıma çıksa da hemen kendisini tüneğe atıyor..bu alışırmayı hemen hemen hergün yapıyorum... Bunların dışında başka ne yapabilirim ki... :)
Merhabalar, Bende ciddi anlamda ilk defa uzun araştırmalar sonunda eğitmek için 1.5 aylık kadar bir mubiş aldım :) bu sabır işi edindiğim bilgiye göre.O`nu korkutmadan,ürkütmeden ilginizi eksik etmeyiniz.Sitedeki bilgileride okudum aslında kimi insanlar bu aşamaları bile uygulamıyor.Sanırım mubişin bize güvenmesiyle ilgili söz konusu ama bende ilk defa olduğu için aşama aşama gidiyorum Ordakilere ekstra olarak ben şunu ekleyebilirim.Ne kadar aç bırakmaya gönlüm el vermesede gece yatarken mamalıkları çıkartıyorum.Sabah uyandığımda elimden yem veriyorum :)
sağolasın slave görüşmek üzere