Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

Bıldırcın Hakkında Yardım

Merhaba, Benim 10 tane bıldırcınım var. Erkek sayısının fazla olması nedeniyle bir süre önce, erkeklerin birbirlerine zarar vermeye başladıkları için 3 kafese bölmek durumunda kaldım. Hemen hemen her gün iki yumurta aldıgım digerlerine göre daha olgun oldugunu düşündüğüm 3 dişiyi ve aynı şekilde en olgun iki erkeği bir kafese koydum. İki küçük erkeği (kavga etmiyorlar) daha sonra yanlarına dişi almayı planladığım için bir kafese ve kalan 2 dişi ile bir erkeği de bir kafese ayırdım. Erkekler arasında sorun çözülmüş oldu fakat bu sefer başka bir sorunla karşılaştım. Dişilerin kafasındaki tüyler yolunmaya başladı ve bazılarının kafasında yaralar oluşmaya başladı. Gözlemlediğim kadarıyla erkekler dişilerle çiftleşmeye çalıştıklarında kafalarından ve enselerinden tutarken yolunuo bu tüyler ve yaralar oluşuyor. Neredeyse bütün dişilerin kafasındaki tüyler yolunmuş durumda. Çifleşmeleri, çifleşmeye çalışmaları gayet normal fakat bu kadar sert ve zarar verici olmasını pek normal bulmuyorum. Bu durumun sebebi nedir ? Bana yardımcı olabilir misiniz? Ben kuşlarımın sağlıklı ve bakımlı olmalarını istiyorum bu durumu düzeltebilecek bir yol varsa benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim.. Ayrıca 2dişi bir erkek olarak ayırdığım dişilerden de daha hiç yumurta almadım. Diğer kafesten neredeyse her gün 2 yumurta alıyorum. Bu durumda da bir sorun olabilir mi acaba ?

img

gissm

14 yıl 9 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba arkadaşım fazla üstlerine düşmene gerek yok bıldırcınlar çok agresif hayvanlar dişilerin tüylerindeki yolunma normaldir yaralanmalarda genelde oluyor vitaform vitamin takviyesini haftada bir yap zaman zamanda yemlerine etlik palet yem karıştırmanı tavsiye ederim birde 1 litreye bir diş düşecek şekilde sarımsağı rendeleyip suya karıştırıp bir gece bekledikten sonra ertesi gün bıldırcınlarına ver akşam kalan suyu önlerinden al yani üzerine düşenleri yaptıktan sonrada Allaha tevekkül edicez sağlıklı bol evciller dilerim size ayrıca kandiliniz mübarek olsun.

img

mehmet16

15 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ