Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
YARDIM...
dişi kanaryamın karnında uzun süredir yumurta duruyor şimdiye kadar çıkarması gerekiyordu ilk defa böyle bişey başıma geliyor bir kuşçuya götürdüm yumurta ters dönmüş karnına yağ ile masaj yap deilğine yağ damlat dedi 3 gündür bu işlemi yaptım ... ama sonuç alamadım eğer yumurtayı çıkaramazsam kaybedicem yrdım edebilrseniz sevinirim...
3 gün olmuş kardeş...hayvanı rahat bırak kendi yumurtlar...3 gün için bukadar eziyet fazla...kız dişimi bunlar...kız dişiler geç yumurtlar...ayrıca kuş geçmi yumurtlayacak ellemeyin taaaki kabarıp kötüleyene kadar merak etmeyin hemen ölmezler...sadece biraz yorulurlar...yuvayı öreli 3 gün olduysa en az 10 gün süresi vardır...bırak kendi yumurtlasın....
Bir Çay bardagı zeytinyagı içine üç diş sarmısagı ezin ve bu eriyigi renkli bir cam şişede saklayın 1. hafta sonra kullanıma hazırdır. Kuşlarımızda yumurtlama zorlugu alt solunum yollarından kaynaklanan FIK`lama gibi sorunlar için birebir`dir ayrıca sarmısak dogal antibiyotik özelligide taşır. Arkadaşım birde kuşunun alt kısmına ılık su ile mesaj yap.
Yumurtlama problemi yaşayan kuşlarda yapılaması gerekenler. 1-Disi kusumuzun yumurtanin cikis kismina yag sürerek ve karin kismini cok hafif bir sekilde ovarak , ve bir dahaki yumurtada yardimci olmasi maksadi ile gagadan iki damal yag vererek, kusumuzu yuvasina koyduktan sonra yumurtayi cikartmak icin ugrasacaktir belirli bir süre zarfinda bu yöntemle yumurtlayamaz ise bu sefer ikinci bir yöntemi denememiz gerekmektedir , 2-Buhar yöntemi dedigimiz ,sicak su ile YALNIZ ÖZELLIKLE SUYUN COK SICAK OLMAMASINA DIKKAT ETMEMIZ GEREKIR ,bir bez islatarak yumurtanin bulundugu kisma tutarak kaslarinin gevsemesini saglayarak , kusumuzu gene ikinci bir sefer yumurtlamasi icin yuvasina koyarak yumurtayi cikartmasini bekleriz sayet gene cikartamaz ise ,bu sefer 3 yöntemi denememiz gerekmektedir , 3-Soguk su soku . muslugumuzu tazyikli olmayacak sekilde acariz ,su belirli bir süre sonra soguduktan sonra kusumuzu ters cevirip suyu yumurtanin bulundugu yere tutariz cok kisa bir sürede yumurtayi cikartmasi gerekir sayet bu yöntem ilede yumurtlayamaz ise con care olarak 4 üncü yönten bu yalniz yöntem biraz tehlikeli bir yöntem, insallah buna sira gelmeden kusumuzun yumurtlamasinina yardimci olmus oluruz , ( SON YÖNTEM TEHLIKELI OLDUGU ICIN TAVSIYEM KUSUNUZU BIR VETERINER HEKIME GÖTÜRMENIZ DIR) 4-Son olarak baska caremiz olmamasi dolayisi ile yumurtayi kirmamiz gerekmektedir ,yalniz yumurtayi kirarken kusumuzu yumurtanin oldugu kisim ile asagiya bakacak sekilde tutmamiz gerekmektedir ,yumurtayi karin kismindan hafif bir dokunuslan yumurta kirildiktan sonra sarisini ve akinin disariya akmasini saglamamamiz lazim ondada karin kismini hafif ovusturarak yapmamaiz gerekir yumurtanin ic kismini disariya akittiktan sonra kusmuzu kafesin icine koyduktan kisa bir süre sonra kabugunu kendi cikaracaktir , Degerli arkadaslarim insallah bu gibi durumlarla hic birimiz karsilasmayiz ,yalniz bunuda onutmamamiz gerekirki bunlar kus beslerken yasanan problemler dolayisi ile bunlari size aktarmakla bir nebzede olsa yardimci olabilirsem ne mutlu bana, cünkü bu gibi durumlarda yardim edilmedigi taktirde ne yazikki kuslarin sonu ölüm oluyor . Not :Değerli bir ustadımızdan Alıntılıdır.
Kuşta yumurta okadar uzun süre durmaz 1 günde yumurtlayamazsa zaten ölürdü ellemeyin,kafesinde kumunu ve mürekkep balığı kemiğini eksik etmeyin,suyunuda hergün tazeleyin yumurtlar yakında.
ARKADAŞIM BENİMDE BAŞIMA GELDİ AYNISI SAĞOLSUN BİR ARKADAŞIN TAVSİYESİ İLE DEDİĞİNİ YAPTIM İKİ SAAT İÇİNDE YUMURTLADI. KAYNAYAN SUYUN ÜSTÜNE TUT AVUCUNUN ÜSTÜNDE. SUYUN BUHARI İYİCE YUMUŞATIR KUŞU SONRADA ILIK SUYU YUMURTLAMA DELİĞİNİN ORALARA SÜR. BUHAR ORALARI İYİCE YUMUŞAR. BENİMKİ İKİ SAAT GEÇMEDEN YUMURTLADI.