Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

ZEBRA İSPİNOZUM YUMURTLADI

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABA 3 haftadır zebra ispinozu besliyorum. bugün baktım yumurta yapmış çok küçük. bir fasulye kadar. dişi kuşum devamlı mürekkep balığı kemiği tüketiyor biliyorum bu normal. ama yumurtanın üzerine oturmuyorlar daha 1 günlük yumurta acaba 2-3 tane daha yapıp mı üzerine oturacaklar yardım edin?

img

baran01adana

15 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

lütfen cevap yazın ya ............

img

baran01adana

15 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardeşim bu konuda fazla endişelenme gözlemlediğim kadarıyla genelde erkek daha çok yumurtaya yatıyor tabikide dişide yatıyor ama erkek sanki daha çok ilgileniyor bu havalarda fazla yatmıyorlar arada kuşun yumurtayı çevirmesi bile yetiyor 10 adete kadar yumurtladığını gördüm ama 5 yavrudan fazla görmedim sen bence hiç ilgilenme kuşlarla merak edip yuvayı kurcalama yumurtayı yuvadan atma veya üzerini kapatma ihtimali yüksek

img

ahmet_cinar

15 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

abi bende niye oturmuyor die soruom herkeze havaların sıcaklığından olsa gerek bide adana oturuyorum havalar baya sıcak . bu gün 1 tane daha yumurtladı 2 oldu .dişi devamlı m.b.kemiği tüketiyor .bda dahada yumurlayacağına işaret. ahmet_cinar çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için... inş.dediğin gibi sıcaklardan oturmuyorlardır...kanımca dediğin gibidr..

img

baran01adana

15 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok ilgileniyom galiba bu kuşlarla .bu sebeplede 1 yumurta gitti demin baktım bir yumurta kırılmış sıvısı akmıştı.bidahada pek bakmicam galiba buyuzden gitti.acaba bu kuşlar en az kaç yumurta yapar bilen varmı*

img

baran01adana

15 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

en az 3-4 yumurta yapar ama sen bakmaya devam ettikçe azalır yumurtalar korkup yuvadan kaçarken yumurtaları turnakları deler en güzeli baktın 1 yumurta var yavrular çıkana kadar hiç bakmamak

img

ahmet_cinar

15 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ