Kuş Forumları > Papağanlar
Sultanımla Başım Dertte
Selam arkadaşlar ben 2 sene önce bir sultan papağan aldım. yatılı olduğum için çok ilgilenemedim. eskiden odaya salıodum. yakalaması zor oluyor. ondan hiç salmıyorum şimdi.yakalamaya çalışırken ısırıo zaten. kafesinide tanımıo. kafesinin yanına elimi götürüyorum ısırmaya çalışıyor. ben yanına yaklaşırıyorum heee diye ses çıkarıyor ve titriyor. korkuyor diye onuda yapamıyorum. Ne yapmalıyım. Onu kendime bağlamak için.
slm.parmağınızı sekere batırıp ısırmasına dayanabilirseniz size biraz daha çabuk alışacaktır.daha sonra bu egzersizleri sıklaştırmalısınız ve size güveni gideek artacaktır kolay gelsin
slm!abi peki bundan sonra şeker yemek istemezmi yemden ziyade mesela elinde yem vererek alıştırırsan daha hiç yemlikten yemez buda onun gibi deyilimmi?
2 sene cok uzun bir sure, hala size alismadiysa biraz gec kalmissiniz demektir Kuslarin sagligi icin hergun ucurmak gerekir. Kafeste hareketsiz gecen bir hayat kusunuzun sagligini olumsuz etkiler. Sizin yerinizde olsam en kisa zamanda ona bir arkadas alirdim ve kuslari hergun 2-3 saat kafes disinda cikarirdim, konusmak isterseniz msn'' [email protected] , ben de bir cift sultan besliyorum.
Selam arkadaşım. Uzun bir süre senden ayrı kalmış ve kuşunu çok korkutmuşsun. Kuşunu salmak istediğinde gece sal ve ona kafesine girmesi için fırsat tanı ama yinede kafesine girmeyi reddederse ışıkları söndür ve bir havlu veya bez yardımıyla yakala. Asla kendini ve elini onu zorla yakalamak zorunda kaldığında kuşa gösterme. Bu tür davranışlar sadece senden daha çok korkmasını sağlar. kuşun kafesine bağırmayı kestiği bir uzaklıkta dur ve yumuşak sakin bir ses tonuyla konuş onunla ve bu işlemi sık sık tekrarla. Hergün biraz daha yaklaşarak bu işlemi sürdür ve zamanla sana alışıp güvenmeyi öğrendiğine şahit ol. Başarılar....