Kuş Forumları > Güvercinler
Güvercin yavrusu
Merhabalar. 1 hafta kadar önce bahçede oynayan çocukların elinde bir adet güvercin yavrusu buldum. Zarar vericeklerini düşünüp aldım ve evime götürdüm. Eve gittiğimde kafasında çok büyük bir yara olduğunu ve kafatasının çoğunun göründüğünü farkettim. Veterinere götürdüm ve küçücük yavruya anestezi yapıp kafasına sekiz dikiş attılar. Yavru bir hafta kadar orda kaldıktan sonra uçana kadar bakmak için evime götürdüm. Tam olarak kaç günlük olduğunu bilmiyorum ama kanatları çok büyük, arka tarafındaki tüyler yavru tüylerinden çok yetişkin tüylerine benziyor ve kafa göğüs ve boyun tüyleri hala yavru tüyleri. Sorum bu kuşun sağlıklı olarak büyümesi için ne ile beslemem gerektiği ve yaklaşık ne kadar sürede uçmaya hazır olacağı. Ve bir de uçmaya hazır olduğunu nasıl anlıcağım tabiiki. Yiyecek olarak çiğ yumurta sarısına batırılmış ıslak ekmek favorisi, bi tereyağında pişirilmiş yumurtayı seviyormuş. Buğday yutuyor. Bu arada bunların hiçbirini kendi yemiyor. Ağzını açıp bir kısmı ağzına koyduktan sonra ancak o zaman kalan kısmını kendi yutuyor. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
duyarlılığın için tşk ler yumurta falan verme.ıslak ekmek ve buğdaya devam et.kısa bi süre sonra kendi yer
duyarlılığın gerçekten çok güzel.allah razı olsun senden...eğer zorlanacak olursan bu tavuklara verilen palet yem varya al ondan ılık su ile bulamaç yap yedir...inan daha rahat yiyecektir.3 gün versen yeterli.daha sonra normal besinine dönecektir.buğday,pirinç ve kalsiyum içinde yumurta kabuğunu kır yedir...saygılarımla....kolay gelsin
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şu anda kendisi bayağı bi büyüdü ancak normalde onun yaşına gelmiş yavrular (balkonlardaki yuvalardan gördüğüm kadarı ile) bol tüylü ve hafif şişko olmalarına rağmen, bizim yavru zayıf ve özellikle göğüs kısmı çok tüysüz. Kalan bütün tüyleri de (kanat haricinde) kavgadan çıkmış gibi görünüyo, darmanduman. Uçmayı da öğrendi, artık çok rahat uçuyo, hatta odasının kapısını açar açmaz uçup üstüme konuyo, ama bu kadar rahat uçmasına rağmen ben kendini iyice toparlamadan onu salmak istemiyorum. Tüylerinin güzelleşmesi ve kendini biran önce toparlaması için ne yapabilirim? Teşekkürler