Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
yumurta iyen tavuk hakkında açil yardım
değerli arkadaşlar bende siyah paçalı tavuğum var ancak diğer ve kendi yumurtalarını iyor. bu konuda ne yapmam gerekiyor. yumurtaları iyen tavuğu ayırdım ayrı kapattım. bilgi ve tecubesi olan arkadaşlardan paylaşmasını rica ediyorum. saygılarımla.
sn ferai tavuğunuz yüzde 90 san vitamin eksikliği var yani kalsiyum bilindiği gibi yumurtada kalsiyum dedposu bu nedenle yiyor aynı sorunu bende yaşadim bula biliırseniz mermer tozu ama hiçbirşekilde kimyasal veya başka madde karışmamış olacak yada veterinere gidip vitamin ford yanlış hatırlamıyorsam fiyatıda ya 15 yada 20tl bunu kullanın yaklaşık iki hafta içersinde düzelecektir bunun yanısıra hayvanlarınızın tüyü daha güzgün daha parlak ve yumurta artımı olacaktır hayvanlarınız daha güzelleşeçeklerdir diyer hayvanlarınızada verebilirsiniz şöyle bir örnek vereyim kendimden benim tavuklarında yiyordu 20 tavuktan 15`i yiyordu veterinere gittim ve sordum kalsiyum eksikliği dedi ilacı aldım iki hafta sonunda tavuklarım yemeyi kastiler ve tüyleri parlak yumurta artışıda oldu şuan onların yavruları var onlarda bu sorunala karşılaşmadım şuan 1 yaşındalar ve ayrıca tüydeler hergün yumurta alıyorum günde 8-9-13 yumurta alıyorum emin olun ki bu ilaç çok güzel bir ilaç aslında ilaç deilde vitamin kullanın bakın tavuklarınız çok güzelleşecekler ilaç bitenekadar kullanın bittikten sonra ihtiyaç duymuyaçaksınız ben 3 yıl önce kullandım okadar ayrıca şunu unutmamak gerekir malum havalar sıcak su ihtiyaçlarını gideremezlersede yumurta yerler inşallah düzelirler iyi günler
teşekkür ederim sezgin bey vermiş olduğun bilgi için . hemen uygulamaya geçiyorum.